Σήμερα, η Qualcomm ανακοίνωσε τα midrange Snapdragon 6 Gen 1 και Snapdragon 4 Gen 1 chipsets. Το 6 Gen 1 βασίζεται στα 4nm, ενώ το 4 Gen 1 στα 6nm. Οι πρώτες συσκευές εξοπλισμένες με τον SD 6 Gen 1 αναμένονται το πρώτο μισό του 2023, ενώ ο SD 4 Gen 1 θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το τρίμηνο.

snapdragon

Δυστυχώς, η Qualcomm προς το παρόν δεν έχει αποκαλύψει τα πλήρη specs του CPU, επομένως το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι κύριοι πυρήνες του Snapdragon 6 Gen 1 θα φθάνουν τα 2.2 Ghz, ενώ του Snapdragon 4 Gen 1 τα 2.0Ghz. Και οι δυο επεξεργαστές προσφέρουν οχτώ πυρήνες.

snapdragon 6 gen 1

Η Qualcomm από την μεριά της υπόσχεται αύξηση της τάξεως του 35% όσον αφορά τις επιδόσεις γραφικών καθώς και 40% στο computational performance του Snapdragon 6 Gen 1. Ο Snapdragon 4 Gen 1 προσφέρει 15% πιο γρήγορη CPU και 10% πιο γρήγορη GPU.

snapdragon 4 gen 1

Ο Snapdragon 6 Gen 1 προσφέρει 12-bit Spectra Triple ISP και native HDR λήψη φωτογραφίας όπως και 200MP αισθητήρες, ενώ παράλληλα και HDR videos. Τέλος η 7th generation Qualcomm AI Engine θα βοηθήσει στη βελτίωση του bokeh effect, των γενικών επιδόσεων και της κατανάλωσης. Αυτή βρίσκεται και στο εσωτερικό του Snapdragon 4 Gen 1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.