Οι επεξεργαστές της Qualcomm με πυρήνες Cortex-A53 είναι γνωστοί για την δύναμη τους και απ΄ ό,τι φαίνεται, η εταιρεία ετοιμάζει τώρα ακόμη έναν. Ονομάζεται Snapdragon 450, και προφανώς έρχεται για να μπει στην μικρή κατηγορία συσκευών – σύμφωνα με το documentation ο νέος επεξεργαστής θα βασιστεί στον Snapdragon 625.

Ο Snapdragon 625 ήταν ένα chipset 14nm και προσέφερε εντυπωσιακή αυτονομία σε όλες τις συσκευές που τον είχαν ενσωματωμένο χάρη στην εξαιρετική διαχείριση ενέργειας. Η τρέχουσα σειρά Snapdragon 4xx είναι χτισμένη με την παλαιότερη διαδικασία των 28nm (ναι, ακόμα και τα τελευταία 430 και 435), που μπορούν έως ένα όριο να προσέχουν την ενεργειακή τους απόδοση (εξακολουθούσαν φυσικά να είναι εντάξει).

Η GPU του νέου επεξεργαστή θα χρονιστεί στα 600MHz κι από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε πως θα είναι μια downclocked έκδοση της Adreno 506 που βρίσκεται στον Snapdragon 625 (που είναι στα 650MHz). Αν αυτό αποδειχθεί αληθινό, ο Snapdragon 450 θα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην απόδοση των γραφικών σε σχέση με τα άλλα αδερφάκια της σειράς 4xx.

Θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση αυτών των προδιαγραφών, αλλά αυτός διαμορφώνεται για να είναι μια σταθερή εναλλακτική λύση του Snapdragon 630 για budget τηλέφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.