Η Qualcomm φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό εστιάζει όλο και περισσότερο στην κατασκευή δυνατών low-end chipsets. Σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσει μέσα στον ανταγωνισμό και ιδιαίτερα με την MediaTek, η οποίο δεσπόζει στην προσιτή αγορά των smartphone, η εταιρεία ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon 212 και Snapdragon 412, οι οποίοι έχουν στόχο να προσθέσουν περισσότερες δυνατότητες στις low-end συσκευές.

qualcomm-snapdragon

Ας τους ρίξουμε λοιπόν μια πιο προσεκτική ματιά. Ξεκινάμε με τον Snapdragon 212 που έρχεται με τέσσερις Cortex A7 πυρήνες χρονισμένους στα 1.3GHz και διαθέτει X5 LTE μόντεμ, ενώ υποστηρίζει Bluetooth 4.1 BLE και 1-steram 802.11n (2,4 GHz). Τα γραφικά αναλαμβάνει η Adreno 304 GPU και μπορεί να σηκώσει αισθητήρες κάμερες έως και 8MP αλλά και καταγραφή Full HD βίντεο. Το νέο chip προσφέρει επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη για HEVC media format και υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση με το Quick Charge 2.0 της Qualcomm.

Ο Snapdragon 412, από την άλλη πλευρά, προσφέρει τέσσερις πυρήνες Cortex A53 χρονισμένους στα 1.4GHz και είναι στα 64bit. Το chip διαθέτει την Adreno 306 GPU για τα γραφικά, όπως και ο Snapdragon 410. Υποστηρίζει κάμερες έως και 13,5MP και αναπαραγωγή βίντεο στα 1080p. Έρχεται επίσης με X5 LTE μόντεμ και υποστηρίζει Cat 4 ταχύτητες (150 Mbps), ενώ έχει κι αυτό υποστήριξη για Quick Charge 2.0.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.