Η εταιρεία διαστημικής ρομποτικής Astrobotic Technologies των ΗΠΑ θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη εμπορική εταιρεία που θα προσεδαφιστεί στο Φεγγάρι.

Για να προσθέσει περισσότερο ρίσκο σε ένα ήδη ριψοκίνδυνο εγχείρημα, η αποστολή της Astrobotic θα εκτοξευθεί με έναν πύραυλο Vulcan της United Launch Alliance από το Ακρωτήριο Canaveral της Φλόριντα. Η εκτόξευση αναμένεται στις 8 Ιανουαρίου, με την προσγείωση του σκάφους Peregrine της εταιρείας στο Φεγγάρι στις 23 Φεβρουαρίου.

Η NASA επέλεξε την Astrobotic ως έναν από το πλήθος προμηθευτών που έχει συνάψει συμβάσεις, για την πρωτοβουλία Commercial Lunar Payload Services για την εξερεύνηση του Φεγγαριού τα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα έχει αναθέσει στον ιδιωτικό τομέα πλήθος αρμοδιοτήτων, όσον αφορά την παράδοση φορτίου, στη διεξαγωγή πειραμάτων και στην επίδειξη νέας τεχνολογίας, καθώς και στην αποστολή κρίσιμων δεδομένων. Μέσω αυτών των συμβάσεων, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να καθιερώσει πλήθος σεληνιακών επισκέψεων για να προετοιμαστεί για την αποστολή αστροναυτών του Artemis.

Η Astrobotic πρόκειται να είναι η πρώτη εταιρεία που θα κάνει το ταξίδι των 250.000 μιλίων από τη Γη προς το Φεγγάρι. Ωστόσο δεν θα μεταφέρει μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιαπωνία, τις Σεϋχέλλες και το Μεξικό.

Η Colmena είναι η αποστολή της Μεξικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος, που θα στείλει πέντε μικροσκοπικά ρομπότ,  το καθένα με μήκος περίπου τέσσερις ίντσες  στο φεγγάρι για να μελετήσουν το σεληνιακό έδαφος. Αυτά τα ιδιαίτερα μικρά όργανα θα μπορέσουν να βυθιστούν στο έδαφος της Σελήνης και θα θα επικεντρωθούν στο κατά πόσον η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή οξυγόνου και άλλων πόρων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.