Δεν αποτελεί μυστικό ότι τα smartphones γίνονται όλο και πιο ακριβά στη πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα το 2023. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο μεγαλύτερος προμηθευτής επεξεργαστών της TSMC, εξετάζει να αυξήσει τις τιμές κατά 6% το 2023.

Οι κατασκευαστές smartphone συσκευών, κάνουν ό,τι μπορούν το τελευταίο διάστημα να απορροφήσουν ενδεχόμενες αυξήσεις του κόστους, ώστε να μην χάσουν μερίδιο, με εταιρείες σαν την Xiaomi να εξαναγκάζονται σε περικοπή budgets που αφορούν το marketing και γενικότερα την εμπορική προώθηση.

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, το 2021 είχαμε αύξηση 10% χρόνο με το χρόνο στη μέση τιμή πώλησης των smartphones εξαιτίας της αύξησης του κόστους διάθεσης των συσκευών και των εξαρτημάτων. Ένας άλλος παράγοντας είναι η αρχιτεκτονική, με τη μετάβαση στα 3nm και 2nm εκ μέρους της TSMC να φέρουν σημαντική αύξηση στα κόστη κατασκευής.

Εν ολίγοις, γίνεται προφανές ότι τα high end smartphones είναι πολύ πιθανό να ακριβύνουν το 2023 και τα επόμενα χρόνια, καθώς μεγάλες εταιρείες όπως η Apple και η Samsung αναμένεται  να τοποθετήσουν αυτά τα νέα high end chip στις ναυαρχίδες τους.

Από την άλλη πλευρά, τα chip μεσαίας και low end κατηγορίας όχι μόνο είναι ευκολότερο και φθηνότερο να κατασκευαστούν, αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν απαιτούν τεχνολογία αιχμής και είναι άμεσα διαθέσιμα, οι περισσότερες εταιρείες έχουν ήδη stock για τα εν λόγω τηλέφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.