Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που έχουμε με τις μπαταρίες των σύγχρονων smartphones είναι ότι αδειάζουν με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Είναι ένας αναγκαίος συμβιβασμός τον οποίο κάνουμε, μια παραχώρηση καλύτερα, για το πλήθος των χαρακτηριστικών που προσφέρουν. Σερφάρισμα, έλεγχος email, social media, gaming με εξαιρετικά γραφικά, υψηλής ανάλυσης οθόνες με 120Hz και πολλά άλλα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Cambridge μαζί με την Vaire εργάζονται πάνω σε ένα microchip το οποίο θα μπορέσει να βελτιώσει την μπαταρία των smartphones καθώς δεν θα απαιτείται καθόλου ενέργεια για να λειτουργήσει. Ο επεξεργαστής δεν θα απαιτεί ρεύμα από τη μπαταρία κάτι που θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε αυτονομία ακόμη και ενός μήνα.

Η Vaire αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η εταιρεία την οποία η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί ελπίζοντας να την βάλει στο χάρτη των παγκόσμιων παικτών στο χώρο των ημιαγωγών. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα λειτουργεί, ωστόσο ο Sean Redmon, επικεφαλής του project σημειώνει πως αν καταφέρουν να το πετύχουν θα σημαίνει ότι έχεις ένα smartphone με μπαταρία όχι μιας ημέρας αλλά ενός μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.