Τα διαδυκτιακα παιχνιδια απο τα κινητά έχουν βουίξει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια , λόγω της εξέλιξης στην τεχνολογία smartphone , καθώς και λόγω του υψηλού επιπέδου των υπάρχουσων app και των διαθέσιμων παιχνιδιών. Πολλοί παίκτες μαλιστα έχουν αρχίσει να επιλέγουν το smartphone τους και τις συσκευές tablet τους αντι πιο παραδοσιακών μεθόδων τυχερών παιχνιδιών.

ad

Σύμφωνα με μια έκθεση από την App Annie and IDC, το περιεχόμενο των  διαδικτυακών παιχνιδιών μέσω κινητών από την iOS και το Google Play απέδωσε τέσσερις φορές το ποσό των εσόδων σε σχέση με αυτά των φορητών παιχνιδομηχανών κατά το 2ο τρίμηνο του 2013 . Τα έσοδα από παιχνίδια του Google Play και μόνο ήταν υψηλότερα από ό,τι όλα τα έσοδα από τις φορητές κονσόλες . Αυτό σημαίνει μια τεράστια αναδιοργάνωση στον τρόπο με τον οποίο πλέον οι παίκτες επιλέγουν να παίξουν.

Παρόλο το συναρπαστικό λανσάρισμα αυτό το μήνα της επόμενης γενιάς κονσόλας απο το σπίτι, με την κυκλοφορία του PlayStation 4 και Xbox One, η δημοτικότητα των διαδικτυακών παιχνιδιών απο τα κινητά εξακολουθεί να αυξάνεται . Η παγκόσμια αγορά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών εκτιμάται ότι είναι αξίας $82 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον τομέα των κινητών επικοινωνιών να αυξάνεται σε $14.4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2017.

Ο David Cole, ενας αναλυτής της DFC Intelligence , δήλωσε : ” Τα νέα συστήματα κονσόλας από τη Nintendo , τη Microsoft και την Sony αναμένεται να βοηθήσουν την αγορά της κονσόλας να ανακτήσει μια κάποια ώθηση κατά το χρονικό διάστημα 2014-2015 . Ωστόσο, η ανάπτυξη είναι σταθερότερη στην πλευρά των υπολογιστών και της κινητής τηλεφωνίας. “

Με μια τέτοια κερδοφόρα αγορά , πολλοί προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν αρχίσει να στρέφοντε προς την πλατφόρμα της κινητής τηλεφωνίας ως μέσο για την δημιουργία νέων ηλεκτρονικών τίτλων . Η ‘παίζεις ελέυθερα’ δομή, η οποία συναντάται πολύ συχνά στα κινητά ηλεκτρονικά παιχνίδια, έχει αποδειχθεί πολύ ελκυστική τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους προγραμματιστές. Δεν είναι μονο το γεγονός οτι οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν τα προϊόντα πριν να χρειαστεί να πληρώσουν, αλλά και οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους στην αγορά, με αληθινούς παίχτες, χωρίς να χρειάζεται να εκχωρήσουν εκατομμύρια σε εκ των προτέρων χρηματοδότησεις.

Ακόμα και μεγάλες εταιρείες παιχνιδιών έχουν αρχίσει να βλέπουν τα οφέλη της κινητής διαδικτυακής πλατφόρμας. Διαδικτυακοί ιστότοποι όπως το PokerStars έχουν ξεκινήσει εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και παραδοσιακοί προγραμματιστές κονσόλας που βλέπουν επίσης τις νέες ευκαιρίες που ανοίγοντε. ” Μας αρέσει αυτό το καινούριο μοντέλο», δήλωσε ο Frank Gibeau της EA . «Μοιάζει πολύ περισσότερο σαν μια πράξη ζωής που συνεχώς οικοδομούμε. Είναι πολύ περισσότερο σαν μια υπηρεσία. “

Ο Alain Corre, επικεφαλής των εργασιών εξωτερικού της Ubisoft, λέει οτι η εταιρεία του είναι αισιόδοξη ότι το iOS και το Android δεν θα εμποδίσουν τη δημοτικότητα και τη βιωσημότητα των παραδοσιακών παιχνίδιών, αλλά θα συμβάλουν ουσιαστικά στην γαλούχηση μιας ολόκληρης νέας γενιάς παιχτών.

“Αυτό που μας αρέσει στο mobile gaming είναι ότι φέρνει καινούριους ανθρώπους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, που για μας είναι κατι πολύ καλό, διότι είναι ένα καινούριο μάθημα», δήλωσε ο Corre . ” Σε ένα σημείο, κάποιοι από αυτούς θα αισθάνθούν λίγο περιορισμένοι με το πεδίο εφαρμογής των κινητών διαδικτυακών παιχνιδιών και θα θελήσουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό στο gaming.”

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να ανεβει ομως το επιπεδο παιδια!!! μην ειναι ανγρι μπερτς λες και ειμαστε 10 χρονων. θελουμε καλα γραφικα σε πολυπλοκα παιχνιδια!!!! το hardware πλεον το σηκωνει αυτο!!!!!!μη κοιμαστε oι εταιρειες !!

  2. Δεν υπάρχει αμφιβολία το μέλλον είναι η φορητότητα σε όλους τους τομής έτσι και εδώ!

    Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν την μύωση πωλήσεων τον φορητών συσκευών παιχνιδιού (sony psp, sony ps vita, nintendo ds κ.τ.λ.) λόγο της αγοράς smartphone, μάλιστα σε μια έρευνα που είχα συμμετέχει ως δημοσιογράφος έδειξε ότι πολλοί προτιμούσαν ένα καλό tablet η ένα καλό smartphone για την διαδικασία τον game, ακόμα και για τα παιδιά τους.

    Ε πώς να το κάνουμε το smartphone είναι πάντα μαζί σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.