Μια νέα έρευνα της Counterpoint Research αποδεικνύει ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τη φωτεινότητα των smartphones συσκευών. Σύμφωνα με το report, ο αυξανόμενος ρόλος που διαδραματίζουν τα smartphones στη θέαση περιεχομένου, έχει αυξήσει το ενδιαφέρον του κόσμου σε πιο φωτεινές οθόνες.

Από τη μεριά τους οι κατασκευαστές έχουν εντοπίσει ακριβώς αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον και προσπαθούν να κάνουν τις οθόνες όλο και πιο φωτεινές. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι το ένα τρίτο της premium smartphone αγοράς, δηλαδή οποιαδήποτε συσκευή άνω των 600 δολαρίων, είχε brightness rating πάνω από 900nits το 2022.

Πρόκειται εν ολίγοις για αύξηση 171% χρόνο με το χρόνο και κάτι τέτοιο αποδίδεται στις σταθερές πωλήσεις του iPhone αλλά και στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές θέλουν να δημιουργήσουν premium συσκευές που να μπορούν να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες προτάσεις των Apple και Samsung.

Η τάση όμως αυτή παρατηρείται και στην χαμηλή όσο και στη μεσαίου κόστους κατηγορίας και όχι μόνο στη premium αγορά. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Samsung, η οποία όχι μόνο έχει αυξήσει την υιοθέτηση της φωτεινότητας άνω των 700 nits στα premium smartphones της, αλλά έχει μειώσει μάλιστα και το μερίδιο των συσκευών με φωτεινότητα κάτω από 450 nits στη χαμηλή κατηγορία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.