Η εγχείρηση για αφαίρεση καρκινικών κυττάρων είναι αρκετά δύσκολη. Ακόμα και με πολύ ισχυρά μικροσκόπια πολλές φορές είναι δύσκολο για τους γιατρούς να ξεχωρίσουν τα υγιή από τα καρκινικά κύτταρα. Το πανεπιστήμιο St. Louis της Ουάσιγκτον, ανέπτυξε γυαλιά που θα κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

medical glasses

Τα γυαλιά σε συνδυασμό με μια ειδική βαφή κάνουν τα καρκινικά κύτταρα να φαίνονται μπλε. Επειδή είναι αρκετά δύσκολο να ανιχνευτούν όλα τα κύτταρα με την πρώτη επέμβαση είναι συνηθισμένο οι ασθενείς να χρειάζονται παραπάνω από μία για την αφαίρεσή τους. Οι γιατροί ελπίζουν ότι με την χρήση των ειδικών γυαλιών όλα αυτά θα αποτραπούν.

Παράλληλα μαζί τα γυαλιά, τον περασμένο χρόνο είδαμε το iKnife το οποίο είναι ουσιαστικά ένα νυστέρι με ενσωματωμένο σπεκτρόμετρο μάζας το οποίο “μυρίζει” το καρκίνο. Παρ’ότι τα γυαλιά ακόμα δοκιμάζονται το iKnife ήδη χρησιμοποιείται στην Μεγάλη Βρετανία σώζοντας ζωές.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.