Τα όλο και πιο ακριβά πακέτα της καρτοκινητής έχουν κάνει πολύ κόσμο να στρέφονται σε υπηρεσίες άμεσης αποστολής μηνυμάτων, όπως και σε Voice over IP (VoIP) για τις ανάγκες της επικοινωνίας τους. Μέσα από αυτό το άρθρο, σκοπεύουμε να ρίξουμε μια σύντομη ματιά στα διαθέσιμα πακέτα των δυο αυτών υπηρεσιών του Skype και του Viber και να δούμε τι μας συμφέρει περισσότερο.

Οι υπηρεσίες Voice over IP είναι πολλές και διάφορες. Για την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω αυτών των υπηρεσιών, θα πρέπει να υπάρχει συνεχής σύνδεση στο διαδίκτυο, είτε μέσω δεδομένων είτε μέσω Wi-Fi. Και όσο καλύτερο σήμα, τόσο καλύτερη η ποιότητα της επικοινωνίας μας. Τόσο το Viber όσο και το Skype έχουν συνδρομητικά πακέτα με τα οποία μπορούμε να πραγματοποιούμε κλήσεις σε κινητά ή σταθερά.

Skype:

Το Skype συγκεκριμένα έχει τα εξής πακέτα:

 • 400 λεπτά για κλήσεις σε κινητά και σταθερά εντός Ελλάδας με 8.06 ευρώ το μήνα
 • απεριόριστα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα εντός Ελλάδας με 14.88 ευρώ
 • 100 λεπτά σε σταθερά και κινητά εντός Ελλάδας με 3.72 ευρώ το μήνα
 • απεριόριστα λεπτά σε σταθερά εντός Ελλάδας με 3.72 ευρώ το μήνα.

Viber:

To Viber συγκεκριμένα έχει το εξής πακέτο:

 • απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά και κινητά Ελλάδος με 5.99 ευρώ το μήνα.

Όπως βλέπουμε και είναι άλλωστε και πλήρως ξακάθαρο, το Viber είναι αυτό που σε συμφέρει σε αυτήν την φάση. Με μόλις 6 ευρώ σου δίνει απεριόριστα σε κινητά και σταθερά, όταν για το ίδιο πρόγραμμα στο Skype καλείσαι να πληρώσεις 14.88 το μήνα.

Είναι εύλογο κάποιος να αναρωτηθεί θα έχει πάντα σήμα για να κάνω κλήσεις; Ή θα βρίσκω πάντα διαθέσιμο Wi-Fi; Ναι αυτό είναι όντως κάτι που θα πρέπει να το ψάξεις πριν μεταβείς στην αγορά κάποιου πακέτου. Λόγω δουλειάς (techmaniacs.gr), βρίσκομαι συνεχώς όπως είχα γράψει και παλαιότερα, δίπλα σε ένα Wi-Fi, επομένως είμαι πλήρως καλυμμένος όλη την ημέρα. Αγοράζω και ένα πακέτο Data NIghts της Wind που μου δίνει με 5 ευρώ 10GB internet και είμαι υπερκαλλυμένος. Γενικώς internet στο κινητό μου έχω πάντα, είτε από κάποιο bonus είτε από κάποιο πακέτο, άλλωστε το VoIP δεν ξοδεύει παρά πολλά δεδομένα και δεν πρέπει να σε ανησυχεί κάτι τέτοιο.

Με λίγα λόγια με 11-15 ευρώ το πολύ το μήνα έχω απεριόριστα σε σταθερά και κινητά εντός Ελλάδος και τη βγάζω  φθηνά το μήνα, βάσει της χρήσης που κάνω. Δεν σημαίνει ότι θα καλύψει όλους κάτι τέτοιο, ωστόσο αν έχεις καλό σήμα στην περιοχή σου ή είσαι κοντά σε Wi-Fi αξίζει να το δοκιμάσεις. Πάντως, εμείς στον λογαριασμό μας στο Skype βλέπουμε ότι μας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουμε εντελώς δωρεάν για ένα μήνα. Η συμβουλή μας, αν σου εμφανίζει και σένα τον δωρεάν μήνα, πάρτον και αν δεις ότι σε βολεύει το concept μεταβαίνεις μετά στο Viber που είναι φθηνότερο.  Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Για να μπορέσεις να κάνεις κλήση δεν θα πρέπει να είσαι σε WiFi ή να έχεις δεδομένα?
  Σε WiFi δεν είμαστε πάντα κοντά όποτε θέλει δεδομένα, επομένως πρέπει να υπολογίσουμε το πακέτο + το πακέτο δεδομένων. Ερχόμαστε πάνω κάτω στα πακέτα των τηλεφωνικών εταιρειών

  • Το πανω κατω τα ιδια πως το υπολογισες; 5,99€ συν 8,5€ για 700mb internet να χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις και 2gb για voip υπηρεσίες όπως το viber, σύνολο 14,5€ για απεριόριστα τηλέφωνα και 700mb internet, να μην υπολογίσω τα δώρα internet που παίρνεις στην περίπτωση του whatup. Για βρες μου πακετο αντίστοιχο λοιπόν…

 2. Σε περίπτωση που σε έχουν γραμμένο και χρειάζεται να έχεις μονάδες για ομιλία σε ώρα ανάγκης τι διαλέγω; Έχω what’s up

 3. Παιδιά αν δεν κάνω λάθος στο viber υπάρχει το viber out για κλήσεις χωρίς Internet. Είχα κερδίσει γύρω στα 3.00 και πραγματοποίησα κάποιες κλήσεις σε σταθερά και κινητά χωρίς χρήση ίντερνετ ή δεδομένων. Δούλευε μια χαρά και απροβληματιστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.