Η MediaTek παρουσίασε επίσημα τον ισχυρό flagship επεξεργαστή της για κινητά, τον Dimensity 9300, και είναι απλά εντυπωσιακός! Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα benchmark, ο Dimensity 9300 πέτυχε μια εκπληκτική βαθμολογία άνω των 2.2 εκατομμυρίων βαθμών στο AnTuTu, καθιστώντας τον έναν ξεχωριστό παίκτη στον τομέα τον επεξεργαστών.

Στο benchmark AnTuTu V10, ο Dimensity 9300 εκτοξεύτηκε στην κορυφή με βαθμολογία 2.207.222 πόντους και έγινε το πρώτο chipset Android που ξεπερνά το όριο των 2.2 εκατομμυρίων πόντων. Με αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα ξεπέρασε το Xiaomi 14 με Snapdragon 8 Gen 3 SoC, το οποίο σήμερα ηγείται της λίστας επιδόσεων του AnTuTu για τον Οκτώβριο, και ξεπέρασε ακόμη και το A17 Pro από τη σειρά Apple iPhone 15 Pro, με σημαντική διαφορά 600.000 πόντων.

Αυτό που κάνει τον MediaTek Dimensity 9300 να ξεχωρίζει είναι η διαμόρφωσή του. Διαθέτει τέσσερις πυρήνες Arm Cortex-X4 υψηλής ισχύος και τέσσερις πυρήνες Cortex-A720 υψηλής απόδοσης, παραλείποντας τους πυρήνες αποδοτικότητας που συνήθως υπάρχουν σε άλλα chipsets Android. Αυτή η μοναδική αρχιτεκτονική του προσδίδει σημαντικό πλεονέκτημα στις επιδόσεις, γεγονός που είναι εμφανές στα αποτελέσματα των συγκριτικών δοκιμών.

MediaTek Dimensity 9300 Benchmarks

Στη δοκιμή του GeekBench 6, ο Dimensity 9300 επέδειξε την ικανότητά του, συγκεντρώνοντας 2.265 πόντους στο Single-Core test και 7.995 πόντους στο Multi-Cote test, ξεπερνώντας τον Snapdragon 8 Gen 3 κατά 4% στο Single-Core test και κατά 12% στο Multi-Cote test.

MediaTek Dimensity 9300 Benchmarks

Επιπλέον, ο MediaTek Dimensity 9300 διαθέτει την πρωτοποριακή GPU Arm Immortalis-G720 σε διάταξη 12 πυρήνων, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές του στα benchmark. Συγκεκριμένα, πέτυχε 4.880 πόντους στο BaseMark ray tracing benchmark, 5.638 πόντους στο 3DMark Wild Life EXTREME benchmark, 347fps στο GFX 1080P Manhattan 3.1 off-screen test και 103fps στο GFX 1440P Aztec Vulkan off-screen test.

Χάρη στην αρχιτεκτονική που επικεντρώνεται στους πυρήνες επιδόσεων και τη GPU επόμενης γενιάς, ο Dimensity 9300 διατηρεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα επιδόσεων έναντι των ανταγωνιστικών chip. Η MediaTek ισχυρίζεται ότι υπάρχει αύξηση της απόδοσης κατά 33% σε σύγκριση με τον Dimensity 9200 στο ίδιο επίπεδο επιδόσεων, σε συνδυασμό με μια αξιοσημείωτη βελτίωση της απόδοσης αιχμής κατά 40%.

Η vivo και η Oppo επιβεβαίωσαν ότι τα επερχόμενα flagship smartphones τους θα είναι εξοπλισμένα με τον MediaTek Dimensity 9300. Αναμένεται αυτά τα smartphones να κάνουν ντεμπούτο σχετικά σύντομα, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει το SoC σε επίπεδο κατανάλωσης και θερμοκρασιών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο Geekbench 6 chart πάντως παραμένει πρώτος ο Α17 pro. Παραλείψετε να το αναφέρετε. Στο Antutu 10 chart δεν έχει εμφανιστεί καν ο dimensity. Καλός ο ενθουσιασμός αλλά ας μην φτάνει στην (φθηνή) προπαγάνδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.