Μια σημαντική ευπάθεια σε μια συσκευή Android TV μπορεί να επιτρέψει στο καθένα να αποκτήσει πρόσβαση στο Gmail σου και σε άλλες συνδεδεμένες με αυτό υπηρεσίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 404 Media.

Σύμφωνα με ένα video στο youtube από τον Cameron Gray, αν κάποιος πάρει στα χέρια του ένα Android TV Box μπορεί να προβεί στο χακάρισμα του Google λογαριασμού,  συμπεριλαμβανομένου του Gmail και του Google Drive.

Αν ο Google Chrome εντοπίσει έναν Google λογαριασμό στη συσκευή που έχει εγκατασταθεί, αυτόματα σε συνδέει σε οποιαδήποτε Google υπηρεσία επισκέπτεσαι. Από τη στιγμή που το Android TV ουσιαστικά είναι Android, αντιμετωπίζει τη σύνδεση του λογαριασμού Google σαν το μόνιμο κάτοχο τη συσκευής, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη σύνδεση σε πλήθος εφαρμογών του Play Store.

Απεριόριστα δεδομένα σε όλους τους παρόχους

Αν και η Google δεν επιτρέπει  την εγκατάσταση του Chrome στο Android Tv  μπορείς να προβείς στο sideload. Και αν το κάνει κάπιος, έχει πρόσβαση στο Gmail, Drive και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες όπως παρουσιάζεται και στο video.  Αν συνδέεσαι δηλαδή με το λογαριασμό Google σε Android TV στο σπίτι δεν έχεις να φοβάσαι κάτι, εκτός σπιτιού όμως πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή. Η Google αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής, όταν κάποιος εγκαθιστά τον Google Chrome δεν θα συνδέεται αυτόματα, χρησιμοποιώντας το token από τη σύνδεση του Google λογαριασμού στο Tv Box.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.