Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δωρεάν υπηρεσία του email από την Google. Ωστόσο ένα πολύ απλό λάθος μπορεί να εκθέσει τα μηνύματα σε αγνώστους. Πάντως, το Gmail έχει ορισμένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι το γραμματοκιβώτιό σας θα παραμείνει ιδιωτικό, ωστόσο όμως μια λανθασμένη πρακτική μπορεί να αποκαλύψει τα πάντα.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να περάσεις την ταυτότητά σου στο Google Wallet

Το Gmail όπως και όλες οι υπηρεσίες, διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που αν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Ένα από αυτά έχει να κάνει με τη χρήση τελειών στη διεύθυνση email.

Για παράδειγμα, πολλοί προσπαθούν να προσθέσουν τελείες σε μια διεύθυνση για παράδειγμα στο [email protected] να γίνει [email protected]. Η Google όμως αναφέρει ότι οι τελείες δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία στις διευθύνσεις, άρα ο κάτοχος της διεύθυνσης [email protected] λαμβάνει επίσης τα emails που προορίζονται για τις διευθύνσεις με τελείες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κάτοχος το e-mail με τέλειες και χωρίς ταινίες είναι ο ίδιος γιατί αν κάποιος θα δημιουργήσει ένα email με τέλειες μέσα το δεύτερο χωρίς τελείες δεν μπορεί να δημιουργηθεί.

    • Ρε παιδιά σοβαρά τώρα; Αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, και όντως είναι άνευ ουσίας όπως είπε κι ο φίλος πιο πάνω, γιατί όταν κατοχυρώσεις τη διεύθυνση π.χ. [email protected] κατοχυρώνεις αυτόματα και όλους τους συνδυασμούς με τελείες ή χωρίς, άρα είναι πρακτικά αδύνατον να έχει κάποιος άλλος το π.χ. [email protected]
      Τόσο πολύ πια ξεφτίλα για το click?

  2. Πολύ καλή πληροφορία, διότι συνηθισμένος από το Outlook έβαζα τελεία.
    Τώρα νοιώθω απελευθρρομενος και πιο άνετος.

  3. Το πρόβλημα το έχει το gmail που πρακτικά επιτρέπει δύο (ή και περισσότεροι) χρήστες να έχουν την ίδια διεύθυνση. Η μία χωρίς τέλειες, η άλλη με μια τέλεια κλπ. Μπορεί δηλαδή ο ένας χρήστης να λαμβάνει email που προορίζονται για τον άλλο. Και επειδή τώρα που έκαναν την βλακεία αυτή δεν μαζεύεται, κάνουν τέτοιες ειδοποιήσεις.

  4. Απορώ ώρες ώρες ποιο ΙΕΚ έχουν παρακολουθήσει τα παιδάκια που αρθρογραφούν σε αυτό τον ιστότοπο

  5. Είστε ηλίθιοι τελικά δεν εξηγείται αλλιώς και στα άλλα που ” ανεβάζετε ” άιντε ζήστε ρεεεε μέχρι και αυτό δεν ξέρετε πως γίνεται. Πολύ επιστήμονες την είδατε τελευταία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.