Μια σημαντική ευπάθεια ανακαλύφθηκε σε συγκεκριμένα iPhones και MacBooks που επηρεάζει σύμφωνα με τους ερευνητές εκατομμύρια Apple iPhones και Macbooks όπως και συσκευές AMD ή Qualcomm.

Το πρόβλημα είναι στη GPU μνήμη η οποία αποθηκεύει AI δεδομένα. Η ευπάθεια επιτρέπει στους εγκληματίες να εξάγουν προσωπικές πληροφορίες που είναι εύκολα προσβάσιμες στη τοπική μνήμη της GPU. Η Apple επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ήδη έχει διαθέσει patches για τις συσκευές με επεξεργαστές M3 και A17 Bionic.

Google: Tο χαρακτηριστικό του Galaxy S24 Ultra σε οποιοδήποτε premium Android smartphone

Ωστόσο, όλα τα προηγούμενα iPhones, όπως τα iPhone 12 Pro, iPads και M2 MacBook Air παραμένουν ακόμη εκτεθειμένα. Το exploit βρίσκεται σε συσκευές με GPUs της Apple, AMD, Qualcomm. Συσκευές με GPUs από την Nvidia, ARM και Intel δεν επηρεάζονται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.