Η Qualcomm είχε αποκαλύψει από νωρίς ότι ο Snapdragon 8 Gen 4 θα ήταν ακριβότερος από τον 8 Gen 3, κατά την παρουσίαση του δεύτερου. Μόλις έγινε γνωστό ότι η εταιρεία δεν δοκίμαζε τις τάσεις των επενδυτών, ούτε τους κατασκευαστές Android smartphone, έλεγε την ψυχρή αλήθεια και τώρα ξέρουμε πόσο ακριβότερος θα είναι ο νέος flagship επεξεργαστής.

Ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo είναι γνωστός για τις πληροφορίες που προσφέρει για τα Apple προϊόντα, αλλά ασχολείται με πολύ περισσότερα κομμάτια της βιομηχανίας. Τώρα, αναφέρει ότι ο Snapdragon 8 Gen 4 θα μπορούσε να είναι 25-30% ακριβότερος από τον 8 Gen 3. Πρόκειται για ένα σημαντικό άλμα, που τοποθετεί το κόστος του chip κάπου στην περιοχή των 200 δολαρίων.

Αν και μια σημαντική αύξηση του κόστους του chip δεν σημαίνει απαραίτητα αύξηση του κόστους των smartphone που θα κυκλοφορήσουν με αυτό, σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τους, το πακέτο του hardware και των υλικών κατασκευής, και την τελική τιμολόγηση.

Για παράδειγμα, οι κατασκευαστές Android smartphone ενδέχεται να μειώσουν το κόστος άλλων εξαρτημάτων ή των υλικών κατασκευής για να εξισορροπήσουν το αυξημένο κόστος του Snapdragon 8 Gen 4 και να περιορίσουν την αύξηση της τελικής τιμής των τηλεφώνων που θα τον διαθέτουν. Επίσης, είναι πιθανό να δούμε σημαντική αύξηση τιμής των smartphone, ειδικά στη high-end flagship κατηγορία και τα κορυφαία μοντέλα των σειρών.

Ωστόσο, είναι απίθανο οι κατασκευαστές να απορροφήσουν μια αύξηση έως και 30%, καθώς είναι πολύ μεγάλη, οπότε είναι λογικό να περιμένουμε ότι τουλάχιστον ένα μέρος αυτού του κόστους θα περάσει στην τσέπη των καταναλωτών. Μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς θα πάει αυτό και κατά πόσο θα επηρεαστούν οι πωλήσεις των Android smartphone το επόμενο έτος, εξαιτίας της πραγματικής εκτόξευσης της τιμής του Snapdragon 8 Gen 4.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.