Φαινόταν απίθανο πριν από μερικά χρόνια, ότι ένα smartphone θα μπορούσε να χωρέσει τόσο μεγάλο αισθητήρα σε μέγεθος. Πλέον, φαίνεται ότι η Sharp, σε συνεργασία με την Leica, το πέτυχε, με το Aquos R6 flagship smartphone. Η νέα αυτή συσκευή της Sharp, προσφέρει μια εκπληκτική διάταξη καμερών, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι ο αισθητήρας των 20MP  του 1 ιντσών. Πρόκειται για ένα επίτευγμα, για τα mainstream smartphones, δεδομένου ότι τέτοιους αισθητήρες συναντάς στις κανονικές κάμερες.

sharp-aquos-r6

Η Samsung προσφέρει αυτή τη στιγμή έναν 1/1.12-inch sensor και ειδικότερα, τον 50MP Isocell GN2, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεπεράσει το φράγμα του 1 ιντσών. Η Sony επίσης φημολογείται ότι έχει υπό ανάπτυξη έναν αισθητήρα 1 ιντσών, αλλά δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση προς το παρόν.

Σε κάθε περίπτωση, η Sharp ισχυρίζεται ότι ο εν λόγω αισθητήρας εξαλείφει τον θόρυβο στις πιο σκοτεινές σκηνές και παράγει ένα πιο φυσικό bokeh effect. Ο αισθητήρας, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πάνω μέρους, ωστόσο υπάρχει παράλληλα ένας ToF αισθητήρας όπως και ένα flash. Μάλιστα, η κάμερα περιλαμβάνει φακό f/1.9 επτά στοιχείων με EIS που έχει αναπτυχθεί από την Leica.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, η συσκευή περιλαμβάνει μια οθόνη των 6.6 ιντσών Pro IGZO OLED με WUXGA+ resolution και scalable 240Hz refresh rate. Μπορεί να πέσει στο 1Hz όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν, εξοικονομώντας μπαταρία. Η Sharp ισχυρίζεται ακόμη ότι η μέγιστη φωτεινότητα φθάνει τα 2,000 nits, ενώ στεγάζει παράλληλα 3D Sonic Max ultrasonic fingerprint sensor της Sharp, όπως και μια 12.6MP selfie κάμερα. Υπάρχει Snapdragon 888 με ως 12GB RAM και 128GB εσωτερικός χώρος. Δεν γνωρίζουμε αν θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως, εκτός δηλαδή από την Ιαπωνία, πάντως το Aquos R6 στρώνει τον δρόμο στα smartphones με μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερας.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.