Είναι πολλές οι εταιρείες οι οποίες δείχνουν πως μια κάμερα πρέπει να υλοποιηθεί σωστά. Η Huawei έχει διαπρέψει σε αυτόν τον χώρο για πολλά χρόνια και μάλιστα κρατούσε και την κορυφή στη λίστα των εταιρειών που είχαν τους μεγαλύτερους αισθητήρες. Πριν από μερικές εβδομάδες, το Sharp Aquos R6 είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του και διέθετε τον πρώτο 1 ιντσών αισθητήρα στον κόσμο. Το τηλέφωνο θα γίνει σύντομα διαθέσιμο, αλλά προς το παρόν μόνο στην Ιαπωνία.

sharp

Το Aquos R6 εξοπλίζεται με αισθητήρα 1 ιντσών, που είναι ο μεγαλύτερος που έχουμε δει σε σύγχρονο smartphone. Το μέγεθος του αισθητήρα είναι αντίστοιχο που έχουμε δει σε compact κάμερες όπως τη Sony ZV1 για παράδειγμα. Επιπλέον το viewfinder για τις φωτογραφίες και τα videos είναι το πιο εντυπωσιακό από τεχνικής πλευράς. Διαθέτει μια 240Hz οθόνη, με ως 2000 nits φωτεινότητας. Τα περισσότερα flagships σήμερα δύσκολα πηγαίνουν πάνω από τα 1500 nits και συχνά έρχονται με 120Hz οθόνη.

Στη πρώτη ομάδα των δειγμάτων, βλέπουμε ορισμένες πολύ όμορφες landscape φωτογραφίες. Η πρώτη κατά σειρά εικόνα ξεχωρίζει για τα απίστευτα επίπεδα bokeh. Δεν χρησιμοποιεί ειδικά portrait modes, το blur επιτυγχάνεται αποκλειστικά χάρη στον μεγάλο αισθητήρα και στο f1.9 aperture.

Portrait Photos 

Η δεύτερη ομάδα φωτογραφιών αποτυπώνει το πόσο καλή είναι η κάμερα με τα πορτραίτα ανθρώπων ή σε περιβάλλοντα με ανάμεικτες συνθήκες φωτισμού. Και πάλι, το background seperation χωρίς special modes είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε κάθε δείγμα, ιδιαίτερα σε εκείνα που η κάμερα είναι πιο κοντά στο αντικείμενο.

Αυτά είναι μερικά μόνο δείγματα από τη συλλογή της Sharp σε μορφή VR περιήγησης που θα βρεις εδώ. Οι εικόνες εντυπωσιάζουν, τόσο αυτές που λήφθηκαν στο studio με τη βοήθεια κατάλληλου φωτισμού όσο και οι μονοχρωματικές οι οποίες είναι όλες διαθέσιμες στον σύνδεσμο που δώσαμε παραπάνω. Δεν ανεβαίνουν εδώ, είναι τεράστιες και επιβαρύνεται πολύ το site για ένα και μόνο άρθρο.

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Νομίζω ειναι 1/1.2 δηλαδη 0.83 ιντζα , όχι παραπάνω . Αυτο τωρα το sharp είναι όντως ιντζα . Οχι εχει κατι να λεει αυτό φυσικά ως προς την απόδοση της αυτόματης jpeg engine .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.