Με ανυπομονησία περιμέναμε περισσότερες πληροφορίες πάνω στις τηλεοράσεις 85″, τις οποίες μας είχε υποσχεθεί η Sharp στην CES 2014 και για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει εδώ!

Η νέα τηλεόραση της Sharp φέρνει την εικόνα σε άλλη διάσταση!
Η νέα τηλεόραση της Sharp φέρνει την εικόνα σε άλλη διάσταση!

Επιτέλους, λοιπόν, η πρώτη τηλεόραση 8k είναι γεγονός, έρχεται τέλη Οκτώβρη και θα στοιχίζει περίπου 117600 ευρώ!  Θα είναι 85 ίντσες, θα φιλοξενεί 7680×4230 pixels και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία IGZO, τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν, αρχικά, αποκλειστικά η Samsung και η Sharp για ευκρίνεια και ταχύτητα στις οθόνες τους, έχοντας την πρωτιά και σε αυτόν τον τομέα.

Προφανώς, κάτι τόσο εξειδικευμένο δεν θα είναι εφικτό να εισχωρήσει σε κάθε σπίτι, για αυτό και η εταιρεία θα προσφέρει μικρό αριθμό τηλεοράσεων 8k στην αγορά.

sharp8k-1l

Ταυτόχρονα, το γεγονός πως δεν υπάρχει αρκετό content για μια τέτοια συσκευή προβληματίζει του αγοραστές… κάτι για το οποίο τη λύση θα φέρει τόσο η NASA (από 1η Νοέμβρη), με υλικό από τις περιηγήσεις του ανθρώπου στο διάστημα, όσο και οι εταιρείες Netflix και Amazon, σε ανάλυση 4k! Μάλιστα, από το 2018, αναμένεται να έχουμε και τηλεοπτικά δίκτυα που θα λειτουργούν πλέον σε τέτοια ανάλυση, με πρώτο το NHK, τον εθνικό φορέα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Ιαπωνίας.

Σύγκριση μεταξύ μόνιτορς! Είμαστε έτοιμοι για το "ΧΧL"?
Σύγκριση μεταξύ μόνιτορς! Είμαστε έτοιμοι για το “XXL”?

Οι αντιδράσεις δεν είναι ακόμα οι αναμενόμενες, αφού ακούγονται συχνά οι απόψεις πως “Δεν είμαστε έτοιμοι για τηλεοράσεις τέτοιας ανάλυσης” και “Οι τηλεοράσεις 4k δεν έχουν ακόμα τελειοποιηθεί, κάνουμε βιαστικά βήματα προς κάτι καινούργιο, ενώ υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης του παλιού.” Εμείς ένα έχουμε να πούμε: η καινοτομία δεν μπήκε ποτέ εμπόδιο στη βελτίωση, οπότε πραγματικά ας αφήσουμε το χρόνο να μας δείξει κατά πόσο θα “πιάσει” το 8k και πότε θα αφήσουμε το 4k στο παρελθόν!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ