Τον περασμένο Μάιο, βγήκε σε δημοπρασία ένα original iPhone του 2007, το οποίο μάλιστα ήταν και σφραγισμένο. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 32.000 δολάρια, όμως η συσκευή τελικά πουλήθηκε για 40.000. Αγοραστής ήταν ένας από τους μεγαλύτερους YouTubers τεχνολογίας. Μάλιστα, μόλις το παρέλαβε, προχώρησε σε unboxing video, πράγμα που σημαίνει πως ακαριαία έχασε την αξία του, αφού πλέον δεν ήταν σφραγισμένο, όπως συμβαίνει με οτιδήποτε συλλεκτικό.

Ο λόγος για τον Marques Brownlee, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς YouTubers, με πάνω από 15.8 εκατομμύρια subscribers. Η συσκευή ήταν σφραγισμένη και με το επίσημο αυτοκόλλητο της εταιρία, κάτι που επιβεβαιώθηκε και μετά το άνοιγμά της.

Το συγκεκριμένο iPhone είχε αγοραστεί από τον Donald Gadjahar, to 2007 και την δημοπρασία ανέλαβε ο γνωστός οίκος Wright Auctions, που επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της συσκευής.

Ο Gadjahar είχε αγοράσει την συσκευή από έναν φίλο του το 2007 και δεν το είχε ανοίξει ποτέ, γιατί τότε χρησιμοποιούσε το Motorola Razr, που του άρεσε πολύ περισσότερο. Μάλιστα δεν ήταν power user, οπότε δεν ήθελε να κάνει χρήση εφαρμογών και internet από το κινητό του. Έτσι η συσκευή έμεινε σφραγισμένη σε ένα συρτάρι.

Βλέποντας το unboxing από τον Marques, δεν γινόταν να μην θυμηθούμε όλα όσα πρέπει να έρχονται με ένα κινητό. Στο κουτί κυριολεκτικά υπήρχε πανάκι καθαρισμού της οθόνης, ενώ σήμερα παίρνουμε ένα καλώδιο και τίποτα άλλο.

Για να έχουμε μια σύγκριση, η συσκευή τότε κόστιζε $599 και η χωρητικότητά της ήταν μόλις 8GB. Τώρα καθώς η υποστήριξη έχει σταματήσει εδώ και χρόνια, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κλήσεις, καθώς καμία από τις σημερινές εφαρμογές δεν υποστηρίζονται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.