Ένα report πριν από μερικές ημέρες, ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Apple εξετάζει να πραγματοποιήσει τη μετάβαση από το optical image stabilization (OIS) σε sensor stabilization στα επόμενα flagship iPhones. Αν και η πηγή της συγκεκριμένης πληροφορίας είναι το Digitimes, το οποίο δεν αποδεικνύεται ακριβές πάντα, η αλλαγή αυτή θα σηματοδοτήσει ορισμένα σαφή πλεονεκτήματα.

Κατά πρώτον, το OIS ενσωματώνεται σε κάθε φακό. Με το sensor stabilization, σημαίνει ότι αυτό θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους φακούς. Για παράδειγμα, το iPhone 11 pro έχει OIS στο standard (wide) και telephoto (2x) φακό, αλλά όχι στον ultra wide. Με το sensor stabilization ο χρήστης θα έχει τα ίδια πλεονεκτήματα, ανεξάρτητα από ποιον φακό χρησιμοποιεί. Και αυτό θα γίνει ιδιαίτερα σημαντικό, αν η τάση συνεχιστεί και η Apple σταδιακά αυξήσει τον αριθμό των καμερών στα top end iPhones.

Δεύτερος, το OIS περιλαμβάνει συμβιβασμούς στο design των φακών, που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της εικόνας. Αφαιρώντας το OIS από την εξίσωση, η Apple μπορεί να διασφαλίσει ότι ο κάθε φακός είναι εφικτό να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα.  Το πόσο έγκυρο είναι αυτό το report μένει να φανεί, πάντως, έχει νόημα η Apple να πάρει το δρόμο του sensor stabilization στο μέλλον, λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.