Skip to content

Η αμερικάνικη γερουσία ψηφίζει την επιβολή φόρου σε πωλήσεις μέσω διαδικτύου

Techmaniacs
Techmaniacs
Κοινοποίηση:
Η αμερικάνικη γερουσία ψηφίζει την επιβολή φόρου σε πωλήσεις μέσω διαδικτύου

Internet_Sales_Tax

Μια νέα νομοθεσία είναι προγραμματισμένη για ψήφιση στην Αμερικάνικη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα, που θα παρέχει στα κράτη την εξουσία να υποχρεώνει τους λιανοπωλητές εκτός των συνόρων τους να συλλέγουν τους φόρους επί των πωλήσεων που γίνονται online στο διαδίκτυο.

Ο βουλευτής Harry Reid, την Πέμπτη κατέθεσε πρόταση για την ψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου. Προς το παρών, τα κράτη βασίζονται στους καταναλωτές να δηλώσουν τους φόρους που πληρώνουν, κάτι το οποίο  σπάνια κάνουν.

Εάν εγκριθεί, θα έρθει μια μεγάλη αλλαγή και νίκη για τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όπως τα Wal-Mart Stores Inc, τα οποία φυσικά στηρίζουν τη νομοθεσία.

Προς το παρόν, τα κράτη μπορούν να απαιτούν φόρους επί των πωλήσεων μόνο σε εμπόρους με φυσικά καταστήματα ή θυγατρικές εντός των συνόρων τους, παρέχοντας στους εμπόρους λιανικής πώλησης που βρίσκονται στο διαδίκτυο (όπως το Amazon.com Inc) ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα τιμής.

Ως αποτέλεσμα της πρότασης του Reid, η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει τη Δευτέρα για το αν θα τελειώσει τη συζήτηση και θα προχωρήσει το μέτρο προς εφαρμογή. Η ψηφοφορία όμως μπορεί να αργήσει και λίγο παραπάνω (αργότερα στην εβδομάδα). Αυτοί που είναι υπέρ λένε πως έχουν τις 60 ψήφους που απαιτούνται για να τελειώσουν το debate.

Ο δρόμος όμως μπροστά στο νέο μέτρο φαίνεται πως έχει τις επιπλοκές του μιας και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι το βλέπουν μόνο ως μια αύξηση της φορολογίας.

Ο εκπρόσωπος των συντηρητικών, Steve Womack, προσπαθεί να πείσει πολλούς Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του να στηρίξουν το μέτρο. Από την άλλη ο Ρεπουμπλικάνος Bob Goodlatte, πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής, που το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει, είπε ότι είναι ακόμα δύσπιστος.

“Ενώ το μέτρο προσπαθεί να κάνει την είσπραξη των φόρων απλούστερη, έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να ωριμάσει σαν ιδέα», είπε ο Goodlatte.

Να σημειώσουμε πως ο Womack είναι Γερουσιαστής απο το Αρκάνσας, πόλη που έχει έδρα η αλυσίδα Wal-Mart. Το Amazon.com υποστηρίζει επίσης αυτό το μέτρο, αλλά άλλοι, όπως το eBay Inc αντιτίθενται σε αυτό.

Πηγή

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Techmaniacs

Techmaniacs

Το πρώτο account στο techmaniacs.gr με άρθρα από τα πρώτα βήματά μας!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.