Σαν σήμερα, στις 16 Ιουλίου του 1969 εκτοξεύτηκε η αποστολή Απόλλων 11 και πέντε ημέρες μετά ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αμφισβήτησαν την επίσημη εκδοχή και θεώρησαν πως το ταξίδι αυτό ποτέ δεν έγινε, με το επιχείρημα ότι η Αμερική ήθελε την πρωτιά από τους Ρώσους, άλλωστε βρισκόμασταν στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

 

Μια χαρακτηριστική ανακρίβεια που εντόπισαν πολλοί, ήταν ότι η σημαία κυμάτιζε ακόμη όταν τραβήχθηκε η φωτογραφία, πράγμα που δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, καθώς δεν υπάρχει αέρας στη Σελήνη. Την απάντηση την έδωσε η NASA, η οποία ανέφερε ότι ο αστροναύτης είχε στρίψει το στύλο της σημαίας και καθώς οι κινήσεις στην επιφάνεια της Σελήνης γίνονται πιο αργά όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτή κυμάτιζε ακόμη.

Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με τις σκιές, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν καθώς δεν υπάρχει φως. Και εδώ η NASA υποστήριξε, ότι υπάρχει φως, από τον ήλιο, το διαστημόπλοιο, ακόμη και από τις αντανακλάσεις των στολών των αστροναυτών. Φυσικά, υπήρξαν πάρα πολλές άλλες θεωρίες στο πέρασμα των χρόνων.

Το τέλος στις θεωρίες έδωσαν οι μεταγενέστερες αποστολές στη Σελήνη που έδειχναν τις σημαίες που είχαν τοποθετήσει οι πρώτοι αστροναύτες, οι Άρμστρονκ και Όλντριν.

Το 2012 τελικά, η κάμερα LROC κατέγραψε τις σημαίες αυτές και τις σκιές. Βρίσκονται ακόμη στο σημείο που την τοποθέτησαν από το 1969, αν και λόγω της κακής ποιότητας (μόλις 5.50 δολάρια η μία) θα έχουν ξεθωριάσει από την ηλιακή ακτινοβολία. Μόνο μια δεν βρέθηκε, η οποία θα έπεσε πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης επειδή είχε τοποθετηθεί κοντά στις τουρμπίνες του διαστημόπλοιου και θα έπεσε κατά την αναχώρησή τους. Στέκονται εκεί, θυμίζοντας το πρώτο μικρό βήμα για τον άνθρωπο, το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παραμύθια για μικρά παιδιά.δεν πήγαμε ποτέ στην Σελήνη!!!η ζώνη Βαν Άλεν είναι αδιαπέραστη!!!!!

  2. Αν τόχες ψάξει λίγο θα ήξερες ότι πήραν υπόψη τη ζώνη Βαν Άλεν την οποία διέσχισαν πλάγια έτσι ώστε να εκτεθούν ελάχιστα σε αυτή (ζημιά όχι μεγαλύτερη από εκείνη μερικών ακτίνων Χ). Φυσικά και δεν είναι αδιαπέραστη, κάθε επιχείρημα των συνωμοσιολόγων έχει καταρριφθεί – όχι πως ήταν δύσκολο, τα άτομα αυτά δε γνωρίζουν ούτε τη φυσική της 1ης γυμνασίου..
    Αν δεν έχει χρόνο για χάσιμο σε βλακείες, ψάξε να βρεις 1) τα ηχητικά ντοκουμέντα της προσελήνωσης που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα και 2) την αποκατάσταση και επαναφορά του ειδικού on board υπολογιστή του LEM που οδήγησε το όχημα στην προσελήνωση. Ένα θαύμα της τεχνολογίας της εποχής, με τα δεδομένα της πτήσης να βρίσκονται ακόμη στις μνήμες φερρίτη του μηχανήματος…
    Εμείς με αυτά ασχολούμαστε όσο το συνωμοσιοπόπολο διασκεδάζει με ύποπτες βλακείες..

  3. Χαχα για το 1ο έχω να σου πω ότι 50 χρόνια πριν δεν επικοινωνούσαν στα 10χμλ. Κάποτε λέγανε ότι θα βάλουν και διαστημόπλοια- λεωφορεία, έχει πάει άλλος εκτός από κυβερνητικές- εθνικές ελίτ; Επίσης πιστεύεις ότι πήγαν τότε και σήμερα δεν έχουν πλέον αυτή την τεχνολογία και είναι δαπανηρή, όπως λένε εκπρόσωποι της nasa? Επίσης αν το ψάξετε κάποια λάθη στα ντοκουμέντα είναι αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι δεν πήγαμε ποτέ στο φεγγάρι. Το matrix είναι δεκαετίες τώρα ON, μας έχουν φυλακίσει και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι.

  4. Η απορία μου είναι, σφου πήγαμε τότε, γιατί δεν ξαναπηγαμε και εφόσον εξελίχθηκαν τεχνολογικά τα πράγματα… Μας το απαγόρευσε κανεις; Ή δεν πήγαμε τότε, ή αυτά που συναντήσαμε δε μας επιτρέπουν να ξαναπάμε.

  5. Ποτέ δεν πήγε άνθρωπος στη σελήνη. Κανένας οργανισμός δεν μπορεί να απομακρυνθεί πέρα από ένα όριο από τον πλανήτη του γιατί παίρνει ζωτική ενέργεια από αυτόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.