Η Apple ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Self Service Repair” και επιτρέπει στους κατόχους των συσκευών της να κάνουν μόνοι τους επισκευές με τη βοήθεια ενός νέου ηλεκτρονικού καταστήματος που είναι αφιερωμένο σε ανταλλακτικά και εργαλεία.

Το πρόγραμμα Self Service Repair θα δώσει την ευκαιρία σε όσους θεωρούν ότι μπορούν ή όντως μπορούν να επισκευάσουν μόνοι τους ένα iPhone να έχουν πρόσβαση σε γνήσια ανταλλακτικά, εργαλεία, και εγχειρίδια της Apple. Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά τα iPhone 12 και 13. Σταδιακά θα προστεθούν περισσότερα μοντέλα και συσκευές, εργαλεία, ανταλλακτικά, εγχειρίδια, και τα λοιπά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Jeff Williams, δήλωσε ότι η επέκταση της πρόσβασης στα γνήσια ανταλλακτικά της εταιρείας δίνει στους πελάτες ακόμα περισσότερες επιλογές όσον αφορά την επισκευή της συσκευής τους. Τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία έχει σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των σημείων service που έχουν πρόσβαση σε γνήσια ανταλλακτικά, εργαλεία, και εκπαιδευμένο προσωπικό, συμπλήρωσε. Έκλεισε λέγοντας ότι τώρα παρέχουν μια επιλογή σε όσους επιθυμούν να επισκευάζουν μόνοι τους τη συσκευή τους.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα επικεντρωθεί στα εξαρτήματα που αλλάζουν πιο συχνά οι χρήστες σε ένα iPhone, όπως η οθόνη, η μπαταρία, και η κάμερα, αλλά το 2022 η λίστα θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα ανταλλακτικά και δυνατότητες επισκευής. Οι επόμενες συσκευές που θα μπουν στο πρόγραμμα θα είναι οι Mac με M1, συμπεριλαμβανομένων των MacBook Air, MacBook Pro 13 ιντσών, Mac mini και iMac 24 ιντσών.

Μέσω του νέου Apple Self Service Repair Online Store, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερα από 200 μεμονωμένα εξαρτήματα και εργαλεία για την ολοκλήρωση επισκευών σε iPhone 12‌ και ‌iPhone 13‌. Οι χρήστες που θέλουν να κάνουν μια επισκευή θα ενθαρρύνονται πρώτα να συμβουλευτούν το Εγχειρίδιο επισκευής πριν κάνουν μια παραγγελία για ανταλλακτικά και εργαλεία.

Μετά την ολοκλήρωση της επισκευής, οι πελάτες που επιστρέφουν το χρησιμοποιημένο ή σπασμένο ανταλλακτικό στην Apple για ανακύκλωση και θα λαμβάνουν πίστωση για τις αγορές που κάνουν. Η Apple προειδοποιεί ότι το Self Service Repair προορίζεται για τεχνικούς που έχουν γνώση και εμπειρία στην επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών και ενθαρρύνει “τη συντριπτική πλειοψηφία των πελατών” να επισκεφτούν έναν επαγγελματία πιστοποιημένο τεχνικό.

Το πρόγραμμα Self Service Repair θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες από τις αρχές του επόμενου έτους στις ΗΠΑ και θα επεκταθεί σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια του 2022.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.