Η αλήθεια είναι ότι απέχουμε περίπου 10 μήνες από την ανακοίνωση της επόμενης οικογένειας iPhone συσκευών, της σειράς iPhone 15 ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες ήδη καταφθάνουν.  Και σήμερα αφορούν την κάμερα.

apple iphone 15

Μια από τις κυριότερες αναβαθμίσεις της σειράς iPhone 14 ήταν η νέα κάμερα των Pro μοντέλων και αν και δεν ανανμένουμε νέα αύξηση των megapixel, οι επιδόσεις της κάμερας αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά.

Ένα νέο report της ιστοσελίδας Nikkei Asia, ισχυρίζεται ότι η Sony έχει αναπτύξει έναν νέο αισθητήρα κάμερας που διπλασιάζει το saturation signal level. Εν ολίγοις, αυτό σημαίνει ότι θα έχει δυο φορές τις δυνατότητες λήψης φωτός των τρέχοντων αισθητήρων. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στη μείωση του θορύβου και στη βελτίωση του dynamic range.

Το report προσθέτει ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει με το overexposure (πολύ φωτεινές εικόνες στις οποίες οι λεπτομέρειες χάνονται στα πιο φωτεινά σημεία) ή με το underexposure (πολύ σκοτεινές φωτογραφίες με τις λεπτομέρειες χαμένες στα πιο σκοτεινά σημεία), επιτρέποντας στην κάμερα του iPhone 15 να προσφέρει καθαρές φωτογραφίες σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όπως όταν το θέμα βρίσκεται μπροστά σε έντονο οπίσθιο φωτισμό. Φαίνεται, ότι ο αισθητήρας θα προσπάθήσει να ισσοροπήσει το exposure του background με του foreground για να το πετύχει.

Η Sony θα αναπτύξει τον εν λόγω αισθητήρα αποκλειστικά για την Apple, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στο iPhone 15 να σταθεί ακόμη πιο ψηλά από τα κορυφαία καμεροκινητά της αγοράς αυτή τη στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.