Φαίνεται πως οι νέοι Έλληνες επιστήμονες αποτελούν την αφρόκρεμα της επιστημονικής κοινότητας καθώς μετά το Microsoft Imagine Cup 2015 όπου σάρωσαν κάθε βραβείο, ήρθε μια ακόμα επιτυχία στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robocup Rescue 2015, που διεξήχθη στο Hefei της Κίνας, με την ομάδα Pandora του ΑΠΘ.

pandora

Η ομάδα Pandora (Programme for the Advancement of Non Directed Operating Robotic Agents) δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείται από 22 φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και τους καθηγητές Αν. Καθηγητή Λουκά Πέτρου, τον Επίκ. Καθηγητή Ανδρέα Συμεωνίδη, τον Επίκ. Καθηγητή Χαράλαμπο Δημούλα και τον Δρ. Εμμανουήλ Τσαρδούλια.

Η ελληνική ομάδα έλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία αυτόνομων ρομποτικών οχημάτων (Best of class in autonomy) δημιουργώντας ένα ρομποτικό όχημα το οποίο θα μπορεί να πλοηγηθεί σε κατεστραμμένους τόπους και να ανιχνεύει επιζώντες.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ομάδα Pandora είχε λάβει μέρος στον ίδιο διαγωνισμό άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν (2008, 2009, 2011, 2013), έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ομάδα Pandora και την προσπάθεια των φοιτητών του ΑΠΘ μπορείτε να μεταβείτε ΕΔΩ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ