Το ανανεωμένο iMac της Apple κυκλοφόρησε στα μέσα του 2021, φέρνοντας μαζί του το νέο chipset M1. Ωστόσο, έλειπε το πολυφημισμένο Face ID. Τώρα, το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο Power On από τον Mark Gurman του Bloomberg αποκάλυψε ότι η εταιρεία σχεδίαζε στην πραγματικότητα να ενσωματώσει τη δυνατότητα στο M1 iMac, αλλά δεν το έκανε.

Το M1 iMac φημολογήθηκε ότι θα έρχεται με Face ID λόγω μιας αναφοράς του 2020 που βρήκε ένα νέο extension με κωδικούς που προορίζονται να υποστηρίξουν το “PearlCamera” στο macOS Big Sur Beta 3. Το PearlCamera είναι η αρχική κωδική ονομασία που χρησιμοποιείται από την Apple για την κάμερα TrueDepth και το Face ID. Κωδικοί όπως “FaceDetect” και “BioCapture” βρέθηκαν σε αυτό το extension και είναι παρόμοιοι με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται στο iOS για Face ID.

Στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Power On, ο Mark Gurman γράφει ότι το Face ID ήταν στα σχέδια του αρχικού M1 iMac. Ο δημοσιογράφος δεν παρείχε κανένα λόγο για τον οποίο η Apple διστάζει να παράσχει τη δυνατότητα, ωστόσο, δηλώνει ότι εάν αποφασίσει να το κάνει, η λειτουργία πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο της πρώτα στο iMac (που έχει ικανοποιητικό πάχος) ή σε μια εξωτερική οθόνη που ξεκάθαρα θα μπορεί να το φιλοξενήσει.

Επιπλέον, ο Mark Gurman δηλώνει ότι σε αυτό το σημείο, η τεχνολογία για την ενσωμάτωση του Face ID στις λεπτές οθόνες των MacBook δεν υπάρχει. Επομένως, το Face ID μπορεί να έρθει στα Mac μόνο με τους παραπάνω τρόπους. Η Apple σίγουρα εργάζεται πάνω σε αυτό, αλλά ο χρόνος θα δείξει αν θα το κυκλοφορήσει και πότε. Φαίνεται λοιπόν ότι τα MacBook δεν θα λάβουν Face ID σύντομα λόγω τεχνικών περιορισμών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.