Ο οργανισμός χάνει 6 εκατ. ευρώ τον μήνα ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο διάσωσης

Έως και τα 400 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα φτάσει το κόστος του σχεδίου διάσωσης  των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που η τύχη τους κρέμεται από μια κλωστή, καθώς ο οργανισμός, που μετρά 192 χρόνια ζωής, εμφανίζει μηνιαίο έλλειμμα 6 εκατομμυρίων ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που σήμερα απασχολούν περίπου 5.800 υπαλλήλους, βρέθηκαν από κέρδη των 15 εκατ. ευρώ το 2014 σε ζημιές άνω των 30 εκατ. ευρώ για το 2019. Η περσινή χρήση έκλεισε με συσσωρευμένες ζημιές που προσεγγίζουν τα 115 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τα διασώσει.

«Το σχέδιο διάσωσης θέλει χρόνο και συνεννόηση με την ΕΕ. Θα το φτιάξουμε, όμως, και δεν θα περάσουμε την καυτή πατάτα σε άλλους. Εμείς θα τα διασώσουμε», δήλωνε προ ολίγων ημερών ο Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, προτεραιότητα του σχεδίου διάσωσης θα είναι η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους αλλά και η εξασφάλιση ενός κεφαλαίου που θα αποτρέψει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών τους επόμενους 12 μήνες.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο διάσωσης:

– το κλείσιμο δεκάδων υποκαταστημάτων
– την εθελούσια έξοδο για 2.000 εργαζόμενους, μιας και η διοίκηση θέλει νεότερο και επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.
– τους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 520 εποχικών εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση
– την είσπραξη των οφειλών κυρίως από την Καθολική Υπηρεσία. Το 2019 εισπράχθηκαν 105 εκατ. ευρώ
– την άντληση πόρων από προγράμματα ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό υπηρεσιών

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλα με τέτοιο πρόγραμμα δεν παίζει να σωθεί ουτε με σφαίρες. Ποιος νέος και καταρτισμένος θα παει εκει ειδικα να δουλέψει με δίμηνη σύμβαση? Ουτε καν εποχικό δεν το λες.

  2. ρε κλείστε το το ρημάδι.
    ο μόνος λόγος που υπάρχει, είναι εκτός του να ταλαιπωρεί τον κόσμο.
    να βολεύουν χιλιάδες δικούς τους οι πολιτικοί.

    • Γιώργο επειδή μάλλον είσαι άσχετος κανένα υπάλληλο δεν βολεύουν οι πολιτικοί εδώ και πολλά χρόνια.Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονταν αυστηρά μέσω ΑΣΕΠ και έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια.παρα μόνο έκτακτων για σύντομο χρονικό διάστημα (4μηνα) για να παίρνουμε κι εμείς άδειες και να τρώνε και οι άνεργοι ένα κομμάτι ψωμί.Η δουλειά που κάνουμε είναι χαμαλικι αφού τα γράμματα έχουν βάρος και τα δέματα και πακέτα που παραγγέλνετε έχουν βάρος και όγκο.Μη ξεχνάς ότι βρέχει ή έχει καύσωνα εμείς τρέχουμε για εσάς.Ναι αυτή είναι η δουλειά μας και την αγαπάμε.Σε κάποιες περιπτώσεις κάποιος θα ταλαιπωρηθεί, παντού συμβαίνει άλλωστε.Δε νομίζω ότι είναι σημάδι, ίσα ίσα είναι ένας μεγάλος αγώνας και χρειάζεται σεβασμό για όλα αυτά που προσφέρει.Μαλλον είσαι πιτσιρικάς και δεν γνωρίζεις τίποτα, λυπάμαι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.