Πριν από λίγο καιρό είχαμε γράψει ένα θέμα εδώ στο techmaniacs.gr που εξηγούσε αναλυτικά την προστασία  Anti-Rollback των Xiaomi συσκευών. Η αλήθεια ότι εκείνο το άρθρο, ήταν ιδιαίτερα τεχνικό και εκτός και αν είσαι προχωρημένος χρήστης, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σε μπερδέψαμε παρά να σου λύσαμε τις απορίες. Δες ακριβώς από κάτω το άρθρο που είχαμε γράψει. Τα εξηγούμε αναλυτικά και αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.

Εξηγούμε αναλυτικά την προστασία Anti-Rollback των Xiaomi συσκευών: Πρόσεξε μην την πατήσεις!

Έναν πιο βατό ορισμό δίνει η επίσημη ελληνική κοινότητα της Xiaomi: Ας το παρακολουθήσουμε:

Οι συσκευές που έχουν μέχρι τώρα ενεργά τα Anti-Rollback είναι οι παρακάτω:

  • Mi-8 Dipper (Στην Android 9 ROM)
  • Mi Max 3 Nitrogen
  • RedMi 6 PRO Sakura
  • Mi 6X Wayne
  • RedMi Note 5/PRO Whyred

Στις παραπάνω συσκευές ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα κάνετε Downgrade αν δεν ελέγξετε πρώτα το anti που έχει η συσκευή σας, και φυσικά αν έχει anti4 ξεχνάτε το Downgrade. (Το πως να ελέγξεις κάτι τέτοιο, το είχαμε εξηγήσει στον αναλυτικό οδηγό που έχουμε παραπάνω.)

Εμείς αφαιρέσαμε μόνο από το RedMi Note 5 τον φάκελο του Firmware από τις ROM, ώστε να μην επηρεάζει, το anti που έχει η συσκευή σας. Αλλά ακόμη και αυτό δεν θα έχει νόημα από εδώ και πέρα, καθώς όλες οι νέες συσκευές θα έρχονται, με ενεργοποιημένο το Anti-Rollback από την μαμά Xiaomi.

Έτσι λοιπόν από εδώ και πέρα θα πρέπει το Downgrade να αποφεύγεται όπως ο διάολος το λιβάνι σε όλες τις Android 8 ROM και πάνω αν δεν ελέγξετε πρώτα το anti που έχει η συσκευή σας, γιατί μπορεί να βρεθείτε με Brick της συσκευής σας. Και φυσικά όπως ισχύει πάντα, το flash της ROM γίνεται πάντα με δική σας επιλογή και ευθύνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.