Εδώ και αρκετό καιρό ήμουν σε αναζήτηση ενός οικονομικού TV Box για το πατρικό μου. Έτσι έπεσα πάνω στο SCISHION V88 4K TV Box, που το βρήκα στο TomTop στα €26 μόνο. Η συσκευή ήρθε στα χέρια μου πιο γρήγορα από ποτέ (15 μέρες, φυσικά με απλό ταχυδρομείο) και έτσι είπα αν κάνω ένα review για να το δείτε και εσείς. Με το κουπόνι LQPTB2 μπορείτε να το πάρετε $2 φθηνότερα.

H συσκευή έχει στο εσωτερικό της τον RK3229, που είναι τετραπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 1.5GHz. Από μνήμη έχουμε 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμο με microSD μέχρι 32GB.

Από συνδεσιμότητα έχουμε ethernet μέσω θύρας RJ-45, στα 100Mbps. Ενώ έχουμμε και Wi-Fi b/g/n για να συνδεόμαστε ασύρματα στο Router.

Στο πίσω μέρος της συσκευής θα βρούμε 3 θύρες USB και στα αριστερά της άλλη μία θήρα USB. Σε αυτές μπορούμε να τοποθετήσουμε δίσκους ή USB χειριστήριο, ποντίκι και πληκτρολόγιο. Έχουμε εξόδους SPDIF/AV και φυσικά HDMI 2.0.

To V88 υποστηρήζει Miracast, Airplay, ενώ έχει και υποστήριξη σε 3D ταινίες.

Στο κομμάτι της χρήσης μείναμε πολύ ικανοποιημένοι για τα χρήματα που επενδύσαμε σε αυτό. Παίξαμε κανονικά 1080p βίντεο, είτε μέσω δικτύου, είτε μέσω εξωτερικού δίσκου. Σε 4Κ βίντεο είχαμε κάποια frame drops, στα βίντεο με υψηλό bit-rate, οπότε αν το θέλετε για 4Κ τηλεόραση, ίσως να μην κάνει για εσάς.

Το 1GB RAM επιτρέπει να τρέξουμε ικανοποιητικά τις βασικές μας εφαρμογές για βίντεο, Facebook, Browsing και κάποια απλά παιχνίδια. Μην περιμένουμε όμως πως θα τρέξει πιο βαριά παιχνίδια, κάτι που είναι και λογικό για την τιμή του.

Μαζί με την συσκευή έρχεται και τηλεκοντρόλ, στα πρότυπα που έχει ορίσει η Google, καθώς η συσκευή τρέχει Android 5.1, που είναι μια χαρά για χρήση σε TV Box.

Από θέμα ποιότητας εικόνας, είχαμε άριστη ποιότητα στα βίντεό μας, σε 1080p τηλεόραση. Δεν είχαμε προβλήματα με πιξελιασματα και χρωματικές αλλοιώσεις.

Ηχητικά σε μουσική και βίντεο που παίξαμε μας έβγαλε πολύ καλό ήχο, αν και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα ηχεία που χρησιμοποιούμε είτε είναι εξωτερικά είτε είναι της τηλεόρασης.

Από software έχουμε Android 5.1 με προεγκατεστημένο το PlayStore, οπότε μπορείτε να κατεβάσετε ότι εφαρμογή θελήσετε.

Το μόνο ίσως αρνητικό που βρήκαμε στην συσκευή είναι η έλλειψη Bluetooth για σύνδεση περιφερειακών, αν και μπορούμε να το παρακάμψουμε με χρήση USB Dongle ή με ενσύρματο hardware.

Στα θετικά το μικρό μέγεθος της συσκευής, που ούτε θα σας επιτρέψει εύκολη τοποθέτηση ακόμα και κάτω από την τηλεόρασή σας. Η ποιότητα κατασκευή είναι καλή και επιτρέπει καλό εξαερισμό, οπότε δεν είχαμε και προβλήματα με υπερθέρμανση.

Συμπεράσματα

Το SCISHION V88 4K TV Box είναι πραγματικά το καλύτερο value for money για τα λεφτά του. Ταιριάζει απόλυτα σε χρήστες που δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις και απλά χρειάζονται KODI, YouTube, Browsing και μουσική. Όλα αυτά τα κάνει και μάλιστα με πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Σε πιο βαριές εφαρμογές ίσως χρειαστεί να πάτε σε κάτι πιο δυνατό και φυσικά ακριβότερο.

Φυσικά και σηκώνει βελτιώσεις, όμως κάτι τέτοιο θα είχε αντίκτυπο στην τιμή, που είναι ήδη πολύ χαμηλή.

Θα το προτείναμε για αγορά; Άνετα! Η συσκευή σε αυτή την τιμή προσφέρει την βασική εμπειρία του TV Box και το κάνει καλά. Αν θέλετε να κάνετε την τηλεόρασή σας Smart TV με πολύ λίγα χρήματα, τότε αυτή είναι η συσκευή για εσάς. Στα 25 ευρώ θα κάνει τα πάντα και πιθανότατα καλύτερα από μια entry level smart TV.

Βρείτε εδώ το SCISHION V88 TV Box

Σχολιάστε την είδηση!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.