ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28.07.2015

Η νέα σειρά high-end καρτών Radeon R9 300 της AMD είναι χαρακτηριστικά πιο εύχρηστες από την προηγούμενη γενιά. Η προηγούμενη σειρά R9 200 χαρακτηριζόταν από τις έξι GPUs – την R9 295X2, R9 290X, R9 290, R9 280X, R9 και τις R9 285, 280. Η οικογένεια της R9 300 έχει τον μισό αριθμό των GPUs με το R9 390X, R9 και R9 390 380 τα οποία βασίζονται σχετικά σε αναθεωρημένες επαναλήψεις του R9 290X, R9 και R9 290 285, αντίστοιχα.

Nitro models

Η AMD αρνείται κατηγορηματικά να ονομάσει την οικογένεια R9 300 σαν rebrands, ωστόσο, αλλά είναι αρκετά όμοια με τους προκατόχους τους σε φυσικά μεγέθη κι όμως διαθέτουν μια ποικιλία από μικροδιαφορές οι οποίες είναι αρκετά σημαντικές. Η AMD έχει αναπτύξει το ASIC και βελτιώσεις στους μικροκώδικες, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της δύναμης για μεγαλύτερες χωρητικότητες μνήμης, προεπιλογής βίντεο και υψηλότερες ταχύτητες μνήμης σε απόθεμα οι οποίες υποβοηθούνται με τη χρήση του ταχύτερου μικροτσίπ μνήμης SK Hynix. Τέσσερις ακόμη νέες κάρτες γραφικών Fiji-based, θα ολοκληρώσουν την τρέχουσα γενιά των GPUs της AMD – την R9 Fury X2, την R9 Fury X, την R9 Fury και την R9 Nano που θεωρούνται αναμφισβήτητα, σημαντικά μέλη της νέας οικογένειας καρτών της σειράς R9 300, ακόμη και αν δεν δεσμεύονται από την ίδια ονομασία για λόγους στρατηγικής.

Η Sapphire Technology έχει ετοιμάσει ένα πλήρες φάσμα νέων R9 300 Series, GPUs της AMD για το λανσάρισμα της σειράς R9 300, με ιδιαίτερη έμφαση στις R9 390X, και τα μοντέλα R9 380. Οι τελευταίες κάρτες γραφικών της σειράς R9 300 είναι ένα μίγμα των υφιστάμενων και των νέων τεχνολογιών με την Sapphire R9 390X να συνεχίζει την καθ΄ όλα επιτυχημένη μακροχρόνια λύση ψύξης Tri-X, ενώ μια νέα σειρά Nitro Series έχει αναπτυχθεί για την Sapphire R9 390 και R9 380, καθώς και η R7 370, οι οποίες παρέχουν μια εξελιγμένη μορφή dual Χ και λύσεις ψύξης Tri-X.

nitro model back

Η σειρά Nitro από την Sapphire έχει σχεδιαστεί ειδικά και στοχευμένα για τις κοινότητες των gamers και κάνει κάποιους υπολογισμένους συμβιβασμούς για να φέρει μια ακόμα πιο προσιτή τιμή για το κοινό της χωρίς περιττά χαρακτηριστικά τα οποία και αυξάνουν την τιμή. Η σειρά Nitro χρησιμοποιεί με συνέπεια το μαύρο και γκρι χρώμα σχεδίου και ένα μίγμα ψήκτρας από διπλούς ή τριπλούς ανεμιστήρες, ανάλογα με τη θερμική ισχύ της GPU. Όλες οι κάρτες γραφικών Nitro-Series διαθέτουν ανεμιστήρες με διπλά ρουλεμάν και Intelligent Fan Control (IFC) II που επιτρέπει στους χρήστες να σβήσουν κατά τη διάρκεια χρήσης, ελαφρά φορτία ενώ όλα τα PCB είναι εξοπλισμένα με Black Diamond Chokes και 16.000 ωρών-πυκνωτές για αυξημένη αξιοπιστία.

Ένα μέτρο εξοικονόμησης κόστους έχει αναπτυχθεί από την επιλογή της μη τοποθέτησης οπίσθιας πλάκα στα προϊόντα Nitro Series και η Sapphire υποστηρίζει την συγκεκριμένη απόφαση του σχεδιασμού καθορίζοντας το περίβλημα ανεμιστήρα με PCB το οποίο δίνει μια σταθερότητα και αρκετή ακαμψία η οποία κάνει την οπίσθια πλάκα να μην είναι απαραίτητη. Οι Ταχύτητες ρολογιού σε όλη την σειρά Nitro είναι αρκετά συντηρητικές, με την Sapphire να επιλέγει να προσθέσει τίποτα περισσότερο από ένα overclock 15MHz σε οποιοδήποτε από τα μοντέλα του Nitro.

nitro model details

Οι Υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού και πιο προηγμένα χαρακτηριστικά overclocking προορίζονται για τη γραμμή Vapor-X των προϊόντων της εταιρείας, η οποία δεν έχει ακόμη ενημερωθεί στην σειρά R9 300.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.