Μπορεί να έχουμε δεί πολλά στην CES 2013 μέχρι στιγμής αλλά όσοι δεν είμαστε εκεί χάνουμε αρκετά. Για παράδειγμα η πρώτη κυρτή τηλεόραση της Samsung.

Ένα κυρτό πάνελ θεωρητικά θα μείωνε τις επιπτώσεις των μεγάλων γωνιών θέασης καθώς η κυρτότητα θα φέρνει τα πίξελ «πιο κοντά» στον θεατή. Αυτό όμως που πραγματικά προφέρει η κυρτή τηλεόραση είναι μια πιο πανοραμική αίσθηση κάνοντας την εικόνα πιο ρεαλιστική. Η υλοποίηση με OLED είναι ότι πρέπει, καθώς οι LCD τείνουν να παραμορφώνουν τα χρώματα σε μεγάλες γωνίες θέασης, πράγμα το οποίο οι OLED δεν κάνουν. Επίσης η κυρτότητα προσφέρει και μια αίσθηση 3D χωρίς γυαλιά κάνοντας την εικόνα ακόμα πιο ρεαλιστική!

Η κυρτή τηλεόραση της Samsung είναι concept προς το παρόν και δεν υπάρχουν πλάνα για να βγει στην αγορά σύντομα. Θα θέλαμε να δούμε πάντως αυτό το concept να έρχεται στην αγορά, καθώς φαίνεται ενδιαφέρον. Εσείς τι λέτε; Θα σας ενδιέφερε να το δείτε;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.