Όπως σημειώνει το sammobile, η Samsung διέθεσε με το Galaxy S22 το vision booster, ένας τρόπος για να βελτιωθεί η ορατότητα της οθόνης και η αναπαραγωγή από αυτήν του χρώματος κάτω από συνθήκες υψηλής αντίθεσης.

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των συνθηκών που κάνουν το περιεχόμενο στην οθόνη να μοιάζει ξεθωριασμένο, τα περισσότερα smartphone brands προσπαθούν να αυξήσουν τη φωτεινότητα της οθόνης. Ωστόσο, η αύξηση των επιπέδων φωτεινότητας δεν είναι πάντα αρκετή, και κάπου εδώ έρχεται το Vision Booster της Samsung.

Ειδικότερα, ενεργοποιείται από μόνο του όταν το τηλέφωνο έχει ρυθμιστεί στη λειτουργία Adaptive brightness και εντοπίζει τις υψηλές συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος χάρη στον ambient light αισθητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται.

Στην ουσία πρόκειται για έναν αλγόριθμο που βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας σε επίπεδο pixel, αναλύοντας την τιμή του κάθε pixel και δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο για να κάνει τις σκοτεινές περιοχές πιο μαύρες και τα χρώματα πιο πλούσια. Η ίδια η Samsung επισημαίνει ότι μεγιστοποιεί τον λόγο αντίθεσης για να κάνει τα χρώματα να φαίνονται πιο ζωντανά κάτω από το έντονο φως του ηλίου ή άλλες φωτεινές πηγές.

Σύμφωνα με τη Samsung, τα Galaxy smartphones που αναφέρονται παρακάτω και τα οποία όλα διαθέτουν OLED οθόνες υποστηρίζουν το Vision Booster. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι βάσει των συσκευών που αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό, το Vision Booster είναι διαθέσιμο για smartphones που μπορούν να φθάσουν τουλάχιστον τα 1000 nits peak φωτεινότητας.

Galaxy S22
Galaxy S22+
Galaxy S22 Ultra
Galaxy S23
Galaxy S23+
Galaxy S23 Ultra
Galaxy A34 5G
Galaxy A54 5G

Το Vision Booster feature ενεργοποιείται αυτόματα όταν η συσκευή ανιχνεύει τις συνθήκες για τις οποίες έχει προγραμματιστεί να ενεργοποιηθεί, δηλαδή υψηλό φωτισμό περιβάλλοντος. Δεν υπάρχει  τρόπος να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα ή να απενεργοποιηθεί. Ωστόσο, απαιτεί να είναι ενεργοποιημένο το Adaptive Brightness.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.