Υπήρξαν πολλές φήμες τον τελευταίο καιρό, που αφορούσαν την χρήση OLED οθονών στα μελλοντικά iPhones. Η μετάβαση σε αυτή την τεχνολογία οθονών λέγεται ότι θα γίνει το 2018, ωστόσο η Apple είναι πολύ πιθανό να προετοιμάζεται από τώρα για την παραγωγή των συσκευών της.

samsungdisplaylogo

Οι τελευταίες φήμες από την Κορέα ισχυρίζονται ότι η Samsung είναι η νούμερο ένα επιλογή της Apple σχετικά με την προμήθεια OLED πάνελ. Η Samsung σκοπεύει να επενδύσει όχι λιγότερο από $ 7.47 δισεκατομμύρια μέσα στα επόμενα δύο έτη για εργοστάσια και εξοπλισμό για την παραγωγή τους, και ενώ είχε ήδη σχέδια για την επέκταση της παραγωγής OLED οθονών, αυτή η επένδυση φαίνεται να είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι περιμέναμε. Η εταιρεία φαίνεται πως πραγματικά έχει μεγάλα σχέδια για την προμήθεια πάνελ σε άλλους κατασκευαστές κινητής τηλεφωνίας, όπως η Xiaomi, η Huawei αλλά και η Apple.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η επένδυση θα αρχίσει από $2.49 δισεκατομμύρια μέχρι και $3.32 δισεκατομμύρια για φέτος ώστε να εξασφαλιστεί η παραγωγή 30.000 έως 45.000 πάνελ ανά μήνα, και το 2017 θα επενδυθούν επιπλέον $4.17 δισεκατομμύρια για άλλα 45.000 πάνελ ανά μήνα.

Δεν υπάρχουν προς το παρών επίσημες πληροφορίες για το θέμα, αλλά πηγές του κλάδου ισχυρίζονται ότι η σύμβαση μεταξύ της Apple και της Samsung έχει ήδη υπογραφεί.

Πηγή (1), (2)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ