Αν και η Samsung ήταν ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά όσον αφορά τις πωλήσεις συσκευών εδώ και πολλά χρόνια, η ιεραρχία των κατασκευαστών στην κατάταξη τείνει συνεχώς να αλλάζει. Τον Φεβρουάριο, με κύριο όχημα τα Galaxy S23, η Samsung Electronics εκθρόνισε την Apple, περνώντας στη πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων smartphone συσκευών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα businesskorea.co.kr στην επενδυτική βιομηχανία και την εταιρεία Counterpoint Research, η Samsung Electronics κατέχει το 21.1% της global smartphone αγοράς με 3.5% αύξηση από τον προηγούμενο μήνα, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την Apple. Η Apple σημείωσε μερίδιο 20.2%, που αντιπροσώπευσε μια μείωση της τάξης του 0.7%. Οι δυο αυτές εταιρείες συνοδεύονταν από την Xiaomi με μερίδιο 11.5%, την Oppo με μερίδιο 8.9% και Vivo 8.2%.

Οι πωλήσεις smartphone συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο τον Φεβρουάριο έφθασαν τις 89.57 εκατομμύρια μονάδες, κατά 10% πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 15% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι πωλήσεις smartphones στη Κίνα, ήταν ιδιαίτερα αδύναμες. Τον Φεβρουάριο, πουλήθηκαν 21.39 εκατομμύρια smartphones στη Κινεζική αγορά, κατά 10% πιο χαμηλά από τον προηγούμενο χρόνο και 28% πιο χαμηλά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ίδια κατάσταση και στις ΗΠΑ, με 9.43 εκατομμύρια μονάδες, ενώ στην Ευρώπη 12.27 εκατομμύρια smartphones.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.