Όπως είχε προγραμματιστεί, η Samsung ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με το Galaxy Note 7, αποκαλύπτοντας όχι έναν αλλά δύο λόγους που προκάλεσαν υπερθέρμανση (και σε ορισμένες περιπτώσεις ανάφλεξη) της συσκευής.

Ενώ το πρόβλημα ήταν αναμφίβολα μπαταρία, η νοτιοκορεατική εταιρεία αποκάλυψε ότι η οι πρώτες παρτίδες του Galaxy Note 7 και αυτές που έστειλε μετά ως αντικατάσταση, είχαν διαφορετικά ελαττώματα στην μπαταρία.

Στην περίπτωση των πρώτων, η εταιρεία είπε πως ο σχεδιασμός της μπαταρίας ήταν το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το ελάττωμα ήταν στην επάνω δεξιά γωνία της μπαταρίας, όπου “έκανε τα ηλεκτρόδια επιρρεπείς στο να λυγίζουν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να οδηγηθούν σε κατάρρευση του διαχωρισμού μεταξύ θετικών και αρνητικών, προκαλώντας βραχυκύκλωμα”.

Όσο για τα μοντέλα που έστειλαν ως αντικατάσταση μετά την πρώτη ανάκληση, ενώ οι μπαταρίες ήταν από διαφορετικό προμηθευτή, η Samsung δήλωσε ότι δεν ήταν θέμα σχεδιασμού, αλλά ένα ελάττωμα κατασκευής των μπαταριών. Αυτό το ελάττωμα παρουσιάστηκε ως αιτία της βιασύνης του προμηθευτή για να ανταποκριθεί στη τεράστια ζήτηση – προκαλώντας έτσι για δεύτερη φορά βραχυκύκλωμα και ανάφλεξη συσκευών.

“Ήταν μια οδυνηρή κρίση για μένα”, δήλωσε ο D.J. Koh, επικεφαλής της Samsung Mobile, προσθέτοντας ότι ήταν η χειρότερη ζημιά στα 33 χρόνια που δουλεύει με την εταιρεία.

Η Samsung δήλωσε πως στην έρευνα αυτήν, εμπλάκηκαν 700 αφοσιωμένα μέλη του προσωπικού, ενώ ένα σύνολο 200.000 τηλεφώνων και 30.000 επιπλέον μπαταριών χρησιμοποιήθηκαν για την διαδικασία αυτή. Κατέστησε επίσης σαφές ότι ο σχεδιασμός του τηλεφώνου δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το πρόβλημα.

Η εταιρεία είπε ότι τα πορίσματά της έχουν επικυρωθεί από τρεις ανεξάρτητες επιχειρήσεις δοκιμών, που συμπεριλαμβάνουν τους UL, Exponent και την TUV Rheinland.

Το πρόβλημα στην πρώτη μπαταρία θα μπορούσε να είχε ανιχνευθεί κάνοντας μια δοκιμή ακτίνων Χ, ενώ στη δεύτερη θα έπρεπε η Samsung να την αποσυναρμολογήσει. Δυστυχώς, η διαδικασία και διασφάλιση της ποιότητας της εταιρείας δεν περιελάμβανε καμία από αυτές τις δοκιμές.

Από κει και μετά, όπως ήταν το σωστό, η προσέγγιση των δοκιμών – ειδικά για τις μπαταρίες – έχει αλλάξει πλέον, και ο τεχνολογικός γίγαντας έχει καταλήξει σε μια διαδικασία ελέγχου οκτώ σημείων που πιστεύει ότι θα αποτρέψει καταστάσεις όπως του Galaxy Note 7 στο μέλλον.

Το παρακάτω infographic (που σχεδιάστηκε από το Cnet), εξηγεί τις νέες δοκιμές που έχουν προστεθεί στην υπάρχουσα διαδικασία:

Το επερχόμενο Galaxy S8 θα είναι μία από τις πρώτες συσκευές που θα υποστούν την παραπάνω διαδικασία δοκιμών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σωστή και τεκμηριωμένη απάντηση της Samsung.
    Τα Note ήταν με διαφορά, λόγω της πένας, ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα της αγοράς. Εάν ξανασυμβεί σε οποιοδήποτε τηλέφωνο της Samsung μιλάμε για οριστικό τέλος της εταιρείας στα τηλέφωνα.
    Θα χρειαστούν κάποια χρόνια να “ξεχαστεί” το γεγονός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.