Η Samsung έχει γενικά μεγαλεπήβολα σχέδια για τον mobile τομέα της, αλλά όταν αφορά τις πωλήσεις smartphone μπορούμε να πούμε ότι εκεί κρατάει μικρο καλάθι. Έτσι ενώ είχε σαν στόχο ότι θα πουλήσει 360 εκατομμύρια συσκευές τον επόμενο χρόνο αναφορές λένε ότι αυτός ο αριθμός έπεσε στα 330 εκατομμύρια. Παρόλο την μείωση το ποσό είναι και πάλι μεγαλύτερο από το φετινό που είχε στόχο τα 290 εκατομμύρια.

 Samsung 64bit

Ο λόγος αυτής της μείωσης ποικίλει. Μπορεί να οφείλεται στο γεγονότος ότι η Samsung θέλει να εστιάσει στα tablet με AMOLED οθόνες και ίσως σε μεγαλύτερες ίντσες οθόνες συσκευών. Επίσης η αγορά των smartphone έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού ειδικά στις high-end συσκευές με αποτέλεσμα να θέλει η Samsung να ρίξει περισσότερο βάρος στις low-end συσκευές. Τέλος απλά μπορεί να μην θέλει να θέσει υπερβολικούς στόχους που μπορεί να μην πετύχει. Πάντως το 2014 θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρόνια για τις mobile συσκευές καθ’ότι ο ανταγωνισμός έχει γιγαντωθεί.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χωρίς καμία διάθεση στοχοποίησης, ενώ αντικειμενικά η Samsung έχει τα φόντα ενός leader, έχω την αίσθηση ότι κάπου στην πορεία λοξοδρομεί και χάνει τον στόχο της. Η υπερβολική εμμονή της με την Αpple θεωρώ ότι την αποπροσανατολίζει και την οδηγεί σε λάθος κινήσεις και τακτικές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.