Το ιστορικό της Google με το messaging είναι μεγάλο, αλλά η εταιρεία άρχισε τελικά να κάνει μια σημαντική πρόοδο μόλις τον προηγούμενο χρόνο, όταν και ξεκίνησε τη διάθεση των RCS-powered chat features, κάτι που έβγαλε εκτός τους παρόχους και τις καθυστερήσεις που είναι γνωστές. Πλέον, φαίνεται ότι η Samsung ξεκίνησε να φέρνει την υποστήριξη των Google chat features στη δική της εφαρμογή μηνυμάτων.

Samsung RCS messaging

Όπως βλέπουμε και στο θέμα που δημοσιεύθηκε στο Reddit, ένα νέο prompt εμφανίζεται στο Samsung Messages app, την stock εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων. που ενημερώνει τους χρήστες πως μπορούν πλέον να προβούν στην ενεργοποίηση των Chat features για μια καλύτερη εμπειρία messaging με τη χρήση mobile data ή Wi-Fi. Μόλις ενεργοποιηθεί, οι χρήστες θα μπορούν να αποστείλουν reactions, μεγάλα αρχεία και άλλα και θα εμφανίζονται σε μπλε bubble αντί για το παραδοσιακό πράσινο.

Μέχρι και πρόσφατα, η εφαρμογή Samsung Messages είχε υποστηρίξει το RCS μέσω υλοποιήσεων των παρόχων και οι χρήστες σε Galaxy συσκευές έπρεπε να εγκαταστήσουν το Google Messages app για να εκμεταλλευθούν το cross-carrier RCS. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια win win κατάσταση και για τις δυο πλευρές, καθώς η Goοgle είναι σε θέση να διευρύνει την υποστήριξη του RCS σε περισσότερους χρήστες του Android, την ίδια στιγμή που οι χρήστες της Samsung δεν θα πρέπει να μεταβούν σε άλλο messaging app για να εκμεταλλευθούν το upgrade.

H Samsung συνεργαζόταν με την Google στην προσθήκη υποστήριξης για το RCS messaging app από το 2018, επομένως πρόκειται για κάτι που ετοιμαζόταν εδώ και αρκετό καιρό. Και πάλι όμως δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για τους περισσότερους χρήστες, φαίνεται ότι η διάθεση λαμβάνει χώρα σε φάσεις. Πάντως καμιά εταιρεία δεν έχει σχολιάσει επίσημα την εμφάνιση της υλοποίησης του RCS στο εκ προεπιλογής Messaging app, αλλά ίσως θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα διορθώσουν τυχόν τελικά bugs πριν τις επίσημες ανακοινώσεις για ένα πιο ευρύ release.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.