Η Booz & Company δημοσίευσε την μελέτη της σχετικά με την Έρευνα και Ανάπτυξη των εταιριών, και έφτιαξε μια κατάταξη με τις 20 εταιρίες που έχουν τα μεγαλύτερα R&D κέντρα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Volkswagen, η οποία ξόδεψε $11.4 δις μέσα στο 2013 για έρευνα. Λίγο πίσω της, με 10.4 δις, και στην δεύτερη θέση, βρίσκεται η Samsung!

samsung R&D

H έρευνα καλύπτει την περίοδο Ιούνιο 2012 – Ιούνιο 2013, οπότε τα δεδομένα  δεν είναι καθαρά για το 2013. Όπως επίσης το ότι τα χρήματα αυτά δεν πηγαίνουν μόνο στη ανάπτυξη Smartphones αλλά σε όλο το εύρος προϊόντων της εταιρίας.

Στην λίστα ακολουθούν η Intel και η Microsoft στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα. Η Intel ξόδεψε $10.1 δις ενώ η Microsoft ακολουθεί με $9.8 δις.

Όπως και να έχει η έρευνα σε κάθε εταιρία αποφέρει κέρδη, και η Samsung είδε το 5.8% να επιστρέφει σαν κέρδος ενώ η Intel και η Microsoft to 19% και 13.3% αντίστοιχα.

Στις 20 κορυφαίες βρίσκουμε και την Google στην 12η θέση, την ΙΒΜ στην 16η, την Nokia στην 18η, την Panasonic στην 19η και την Sony στην 20η. Έλαμψε δια της απουσίας της η Apple.

top 20 innovators

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπραβο στις εταιρειες, που εστω και για κερδοσκοπικους λογους κανουν R&D.
    Εκει όμως που θεωρω πιο σημαντικο να εστιασουμε, ειναι τα %R&D επι των Κερδών. Εκει περα κυριαρχουν οι βορειοαμερικανες εταιρειες (που ομως ειναι το μηλο?) και οι Ευρωπαικες. Τα καθαρα μεγεθη διαστρεβλώνουν την αληθεια και εκει περα που πηγα να πω μπραβο samsung, panasonic, sony.. μαγκωθηκα. Θα μου πεις, πρεπει να κοιταξεις και τα νομισματα και να μιλησεις, αλλα και πάλι τα αποτελεσματα προσαρμοσμένα και ελαφρως προς το καλυτερο θα ειναι τα ιδια. Επισης εντυπωσιακο ειναι πως και οι 20 αυτες βρίσκονται σε 3 ή 4 μοναχα κλαδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.