Μια εξαιρετικά πρωτοπόρα καινοτομία δοκιμάζει τον τελευταίο καιρό η Samsung, η οποία έχει να κάνει με αυτόνομα οχήματα τα οποία βασίζονται σε προηγμένη τεχνολογία που στηρίζεται στη τεχνητή νοημοσύνη και η οποία δίνει τη δυνατότητα στο όχημα να κινείται μόνο του χωρίς τη βοήθεια ανθρώπινης οντότητας.

Μέχρι τώρα δοκίμαζε τα συγκεκριμένα οχήματα σε ειδικά κατασκευασμένες πίστες, οι οποίες ήταν προορισμένες για το συγκεκριμένο σκοπό. Από δω και στο εξής όμως θα έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας να πραγματοποιεί δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πηγάζουν από τη Νότια Κορέα η εταιρία της Samsung ετοιμάζεται να σχεδιάσει αισθητήρες και υπολογιστικά συστήματα, τα οποία βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, θα είναι ενσωματωμένα στα οχήματα και θα στοχεύουν στη βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων τους ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Για τα τυπικά ζητήματα, η εταιρία χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή ένα Hyundai car ως πρωτότυπο όχημα για τις συγκεκριμένες δοκιμασίες. Κάτι τελευταίο που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι η Samsung έχει δηλώσει ήδη ότι δεν σκοπεύει να ενταχθεί στη βιομηχανία αυτοκινήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.