Σήμερα η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τα Samsung Galaxy S6 & Samsung Galaxy S6 EdgeΠαράλληλα μας παρουσίασε και το Samsung Pay. Την πρώτη υπηρεσία της Samsung για ανέπαφες πληρωμές απευθείας από το κινητό μέσω του NFC.

samsung-pay

Το Samsung Pay λειτουργεί με τεχνολογία NFC και μια πρόσφατα αναπτυγμένη τεχνολογία που ονομάζεται MST (Μαγνητική ασφαλή μετάδοση). Το MST επιτρέπει σε όσους αγοράσουν το Galaxy S6 και S6 Edge να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για το μεγαλύτερο μέρος των υφιστάμενων τερματικών μηχανημάτων πιστωτικών/χρεωστικών καρτών και οι έμποροι δεν θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν τίποτα στα τερματικά τους μηχανήματα.

Αναγνωρίζοντας η Samsung την πολύ αργή ανάπτυξη των Mobile Wallets ανακάλυψε και ενσωμάτωσε στο Samsung Pay το MST, το οποίο χρειάζεται λίγη ανάπτυξη ακόμα για να είναι πλήρως λειτουργική σε πραγματικές συνθήκες καταστημάτων.

Το Samsung Pay έχει ήδη πιστοποιηθεί από τη Visa και MasterCard. Η Samsung, όπως ανακοίνωσε, θα συνεργαστεί με τα βασικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, όπως η American Express, η Bank of America, η Citi, η JPMorgan Chase και η U.S. Bank, προκειμένου να παρέχουν πιο ευέλικτες υπηρεσίες και κάλυψη.

Στο Samsung Pay η Samsung παρέχει προστασία μέσω του KNOX, πράγμα που σημαίνει ότι παρέχεται προστασία ποιότητας και οι χρήστες του Galaxy S6 μπορούν να “κοιμούνται ήσυχοι” σε ότι έχει να κάνει με τα προσωπικά τους δεδομένα και τα οικονομικά τους.

Σύμφωνα με τη Samsung, το Samsung Pay στην σημερινή του κατάσταση είναι εν δυνάμει συμβατό με περίπου 30 εκατομμύρια σημεία σε όλο τον κόσμο, το οποίο σημαίνει ότι είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη λύση μέχρι σήμερα.

Πώς λειτουργεί όμως;

Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, μόλις εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας στην εφαρμογή Samsung Pay. Η διαδικασία πληρωμής, έχει ως εξής:

  • Ανοίγετε την εφαρμογή
  • Επιλέγετε στην κάρτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε
  • Επιβεβαιώνετε την ταυτότητά σας μέσω του δαχτυλικού σας αποτυπώματος

Το τελικό βήμα είναι να πλησιάσετε  τη συσκευή σας στο τερματικό POS (Τερματικό πιστωτικών/χρεωστικών καρτών)

Επίσης όπως μας ενημερώνει η Samsung πλέον ενημερώνεται η υπηρεσία Find my phone, έτσι ώστε σε περίπτωση που χάσετε το τηλέφωνό σας, να είστε σε θέση να συνδεθείτε αμέσως, να κλειδώσετε και να κάνετε πλήρη διαγραφή των δεδομένων σας εξ αποστάσεως.

Το Samsung Pay θα ξεκινήσει την εξόρμηση του στα ράφια των καταστημάτων των ΗΠΑ και της Κορέα αυτό το καλοκαίρι, και στην συνέχεια θα επεκταθεί προς την Ευρώπη και την Κίνα λίγο αργότερα.

Via Source

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Προς το παρόν δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω… Είναι νωρίς ακόμα. Μείνε συντονισμένος φίλε μου και ότι νεότερο θα ανεβαίνει άρδην!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.