Η Samsung μόλις ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή 12Gb LPDDR4 RAM chips με τεχνολογία επεξεργασίας στα 20nm. Όπως αναφέρει η ίδια στο δελτίο τύπου της, αυτό θα επιτρέψει τη δημιουργία smartphones με 6GB RAM.

Samsung-smartphone-6GB-RAM

Αν και αυτοί οι δύο αριθμοί δεν φαίνεται να ταιριάζουν, θα πρέπει να σημειωθεί η διαφορά μεταξύ πεζών και κεφαλαίων. Το “Gb” σημαίνει Gigabit ενώ “GB” σημαίνει Gigabyte. Δεδομένου ότι υπάρχουν 8 bits σε ένα byte, ένα τσιπ 12Gb μπορεί να κρατήσει πραγματικά το 1.5GB των πληροφοριών. Με την ένωση τεσσάρων τέτοιων chip, η Samsung μπορεί τώρα να ανοίξει τον δρόμο σε smartphones με 6GB RAM.

Σύμφωνα με τη Samsung, τα νέα 12Gb LPDDR4 RAM chips θα ​​είναι 30% πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα 8Gb chips της εταιρείας, ενώ καταναλώνουν 20% λιγότερη ενέργεια. Το Δεκέμβριο του 2014 η Samsung έγινε η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε την μαζική παραγωγή 8Gb (1GB) LPDDR4 RAM chips. Έτσι, smartphones όπως το Samsung Galaxy S6 edge+ και το Galaxy Note5 χρησιμοποιούν τέσσερα 8Gb chips από τη Samsung για να έχουν στο σύνολο 4GB RAM, που είναι η μεγαλύτερη RAM που έχουμε δει σε smartphones μέχρι στιγμής

Η Samsung λέει ότι οι μελλοντικές ναυαρχίδες θα έρθουν με 6GB RAM, που θα προσφέρει απρόσκοπτο multitasking και μέγιστη απόδοση. Δεδομένου ότι το νέο chip μπορεί εύκολα να χωρέσει στον ίδιο χώρο που καταλαμβάνουν και τα 3GB RAM, οι κατασκευαστές δεν θα χρειαστεί να κάνουν σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό για να το τοποθετήσουν στις συσκευές τους. Αυτό φαίνεται να είναι μια σαφής ένδειξη ότι το Galaxy S7 μπορεί να έρθει με 6GB RAM.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ