Το One UI είναι το custom Android skin της Samsung που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη έκδοση και σύντομα θα φθάσει και στην τρίτη. Το One Ui 2.5 είναι το τελευταίο και πιο πρόσφατο λογισμικό που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη σειρά Samsung Galaxy Note 20. Βασίζεται στο Android 10 όπως και το One UI 2.0 και One UI 2.1. Παρακάτω, κάνουμε μια σύντομη αναφορά στα χαρακτηριστικά.

Wireless DeX support

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του One UI 2.5 είναι η υποστήριξη Wireless DeX. Το feature σου επιτρέπει να κάνεις mirror την οθόνη της συσκευής σου σε μια τηλεόραση που υποστηρίζεται και να το χρησιμοποιείς σαν touchpad για τον έλεγχο της τηλεόρασης με gestures. Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο feature κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Samsung DeX στο quick panel. Η Samsung αναφέρει ότι το Wireless DeX λειτουργεί καλύτερα με τηλεοράσεις της ίδιας, που έκαναν το ντεμπούτο τους το 2019. Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλες smart TVs αν υποστηρίζουν phone mirroring.

Νέα camera features

Όσον αφορά την κάμερα, το One UI 2.5 update φέρνει πλήθος βελτιώσεων στο Pro video mode. Όταν βρίσκεσαι στο Pro video mode, θα βλέπεις πλέον ένα πλήκτρο στη πάνω δεξιά γωνία για να προβείς γρήγορα στην εγγραφή FULL HD videos στα 30fps. Το πλήκτρο αυτό μπορεί να ρυθμιστεί για να προβαίνει στην καταγραφή 4K videos στα 60 fps. Έχεις επίσης και πλήκτρο για να αλλάξεις την περιοχή εστίασης από το κέντρο σε multi-focus.

Εκτός από τις νέες αυτές επιλογές, το νέο Pro video mode σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να ελέγξεις την κατεύθυνση του μικροφώνου του smartphone. Μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένους ήχους ενώ προβαίνεις στην εγγραφή videos μέσω των επιλογών Front Real, Omni. Όταν έχεις συνδεδεμένα τα Galaxy Buds μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ακουστικά σαν μικρόφωνο για να ελαχιστοποιήσεις τον θόρυβο στο background και να καταγράψεις καλύτερη ποιότητα ήχου. Τέλος, υπάρχει και επιλογή καταγραφής video σε 21:9 apsect ratio σε οποιοδήποτε video mode. Τα videos που εγγράφονται με αυτό το aspect ratio έχουν σχεδιαστεί να γεμίζουν ολόκληρη την οθόνη, χωρίς μαύρες μπάρες στο πλάι.

Samsung keyboard

Με το One UI 2.5 θα έχεις στη διάθεσή σου και μερικές αναβαθμίσεις στο native πληκτρολόγιο στη Samsung συσκευή σου. Θα έχεις μια νέα Youtube επιλογή στα settings του πληκτρολογίου. Πιέζοντας πάνω στη νέα συντόμευση του Youtube στα Samsung Keyboard settings, θα μπορείς να προβαίνεις γρήγορα στην αναζήτηση δημοφιλών video και ακόμη και να ψάξεις ένα video εντός του app όταν χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο. Αν στέλνεις κάποιο μήνυμα σε κάποιον, δεν θα χρειαστεί να φύγεις από το app και να ανοίξεις το Youtube για να ψάξεις για ένα video. Μπορείς απλά να το αναζητήσεις από το πληκτρολόγιο και να το μοιραστείς εύκολα.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι αν έχεις κάποιον τρίτο launcher όπως τον Nova Launcher, Action Launcher ή οποιονδήποτε άλλο στη Galaxy συσκευή σου, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα full screen navigation gestures του Android 10  με αυτούς, μετά την αναβάθμιση σε One Ui 2.5.

Όσον αφορά τη λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές:

  • Ολόκληρη η σειρά Samsung Galaxy S20
  • Ολόκληρη η σειρά Galaxy Note 20
  • Ολόκληρη η σειρά Galaxy S10, συμπεριλαμβανομένων των S10e και S10 lite
  • Τα Samsung Galaxy S9 και Galaxy S9 Plus
  • Ολόκληρη η σειρά Galaxy Note 10, συμπεριλαμβανομένων των Note 10 Lite και 5G μοντέλων
  • Samsung Galaxy Note 9
  • Galaxy Z Flip και Galaxy Z Flip 5G
  • Όλα τα Samsung Galaxy Fold μοντέλα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.