Τα τηλέφωνα της Samsung πάντα θεωρούνταν ότι είχαν κάτι για όλους. Αν ήθελες πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο, μπορούσες πάντα να επιλέξεις ένα Galaxy S και ένα Note με micro sd support αλλά ακόμη και να απολαύσεις το headphone jack. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της ίδιας της εταιρείας. Δημιουργία τηλεφώνων που θα είχαν πραγματικά τα πάντα. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, η προσέγγιση αυτή ξεκίνησε να αλλάζει και με το Galaxy Note 10, η στροφή γίνεται πιο ορατή.

Οι χρήστες που έψαχναν την επόμενη πρόταση της Samsung για την κάλυψη των αναγκών τους, είχαν λίγα πράγματα να ζηλέψουν. Ακόμη και αν δεν σου άρεσε το software, τα τηλέφωνά της βασικά είχαν ό,τι περισσότερο μπορούσαν. Φυσικά, όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές εγκατέλειψαν το headphone jack και τον επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο, η Samsung συνέχισε να τα περιλαμβάνει.

Κάθε αξιοπρεπές τηλέφωνο έρχεται με υποστήριξη για NFC based ανέπαφες πληρωμές, αλλά πόσα από αυτά υποστηρίζουν το MST για universal χρήση με παλαιότερους card readers; Και αν και μπορείς να συνδέσεις έναν fitness tracker μέσω Bluetooth με τα περισσότερα τηλέφωνα, μπορούν να διαβάσουν τον καρδιακό παλμό σου χωρίς έναν τέτοιο; Δώσε σε ένα πρόσφατο Samsung flagship ένα dock και μπορεί ακόμη και να μιμηθεί ένα desktop computer μέσω του Dex, με διαθεσιμότητα Linux αν την χρειάζεσαι, ενώ μπορείς να φορτίσεις και μια άλλη συσκευή ασύρματα με τίποτα περισσότερο, από ένα Galaxy S10 μέσω του Wireless Powershare.

Φυσικά, δεν χρησιμοποιούμε όλοι, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι παρόντα στα Galaxy S10 ή Galaxy Note 9 και αν και είναι αρκετά ώριμα, δεν έχουν καμιά σύγκριση με τα πειράματα που έκανε η Samsung στο παρελθόν, όπως το Galaxy Beam ή την Galaxy Camera. Μπορεί τέτοιο hardware να έχει πλέον τελειώσει, αλλά η θεμελιώδης φιλοσοφία της Samsung του να συμπεριλαμβάνει ό,τι μπορεί σε ένα τηλέφωνο, είχε παραμείνει απαράλλαχτη. Και αν και η Samsung εγκαταλείπει αργά μερικά από τα πιο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά, φαίνεται ότι αυτή η τάση πλέον επιταχύνεται. Κάποια εποχή, τα τηλέφωνα της Samsung συμπεριελάμβαναν υπέρυθρες για χρήση σαν τηλεκοντρολ, το έχασαν με το Galaxy S7. Το notification light αποτελούσε επίσης trademark feature της Samsung, αλλά κόπηκε από το Galaxy S10.

To Galaxy Note 10 κόβει μερικά features τα οποία είναι παρόντα σε προηγούμενα τηλέφωνα. Κανένα μοντέλο δεν έχει ένα headphone jack, αλλά το μικρότερο τηλέφωνο επίσης εγκαταλείπει και το micro sd slot, ενώ κανένα δεν διαθέτει έναν heart rate sensor. Επιπλέον, η σειρά Note εγκαταλείπει  την διπλή selfie κάμερα του Galaxy S10+. Και τα δυο Notes έχουν μόνο μια. Ενώ το μικρότερο note 10 πέφτει σε ανάλυση στα 1080p. Αυτή η χασούρα των features είναι κάτι που εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις στην πάροδο του χρόνου, αλλά αν σκεφθείς το Galaxy S10e θα διαπιστώσεις ότι αποτελούσε την ένδειξη ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Η φθηνότερη αυτή έκδοση έχανε ορισμένα features όπως τον heart rate monitor, την telephoto κάμερα και τον σαρωτή εντός οθόνης, αλλά το e στην ονομασία του έκανε τον κόσμο σαφώς να το διαχωρίζει. Ήταν ένα Galaxy S smartphone, αλλά ξεχωριστό από το πραγματικό Galaxy S10 και S10+ σαν μια απάντηση στο iPhone Xr, πιο κοντά σε ένα μεσαίου κόστους σε σχέση με ένα flagship. Με την άφιξη πλέον του Note 10, γίνεται ολοφάνερο πλέον. Η Samsung αποχωρίζεται χαρακτηριστικά, πιο γρήγορα από ποτέ άλλοτε. Τα flagship smartphones ακολουθούσαν μια καθαρή φιλοσοφία. Το target ακόμη και του πιο ευρύ κοινού συμπεριλαμβάνοντας ό,τι μπορούσες να φανταστείς. Αυτή η προσέγγιση αποτελούσε χαρακτηριστικό των Samsung flagships για χρόνια. Ή τουλάχιστον, συνηθίζονταν να είναι μέχρι σήμερα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.