Η Samsung, όπως ήδη γνωρίζουμε, έχει διαθέσει ήδη τον Exynos 7 Octa 7420 ο οποίος εξοπλίζει τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge και ήδη φήμες για το νέο chipset της εταιρίας έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους. Σύμφωνα με μια νέα φήμη, η Samsung πολύ πιθανόν να μην κάνει χρήση Cortex-A72 για τον νέο Exynos αλλά να αναπτύξει και να κατασκευάσει η ίδια τον πυρήνα του νέου chipset της. Προς το παρόν ακούγεται πως το κωδικό όνομα αυτού είναι “Mongoose” και θα βασίζεται στην μέθοδο κατασκευής FinFET στα 14nm. Επίσης, πιστεύεται ότι θα κάνει χρήση της αρχιτεκτονικής ARMv8 με υποστήριξη 64-bit.

samsung-tn

Οι ίδιες φήμες υποστηρίζουν ακόμα πως ο πυρήνας αυτός θα είναι χρονισμένος στα 2.3GHz, πράγμα που υπόσχεται πολύ υψηλές επιδόσεις. Σύμφωνα με ένα προκαταρκτικό benchmark του Geekbench 3, δοκιμάζοντας τον τον Mongoose σε single-core test κατάφερε να πετύχει σκορ 2.200 πόντων το οποίο είναι περίπου 45%(!) πιο υψηλό από το σκορ του Exynos 7420 (1.495 πόντοι).

Φυσικά πρέπει να αναφέρουμε ξανά πως όλα αυτά πρόκειται περί φημών, οπότε κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. Το γεγονός όμως ότι η Samsung τον τελευταίο καιρό έχει πάρει “προσωπικά” το θέμα με το hardware των συσκευών της, δεν θα προκαλέσει έκπληξη εάν όντως επαληθευτούν αυτές οι φήμες και κατασκευάσει η ίδια το core του νέου Exynos chipset.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.