Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι διαβόητες παιδικές χαρές για τους χάκερ που στοχεύουν σε ευάλωτους ανθρώπους με κακόβουλο λογισμικό κρυμμένο σε βίντεο, συνδέσμους, και εικόνες. Το άνοιγμα αυτών των αρχείων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα και μπορεί ακόμη και να δώσει στους κακοποιούς πρόσβαση στις συσκευές. Για την προστασία από τέτοιες απειλές, η νέα σειρά Galaxy S23 διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται Samsung Message Guard.

Σύμφωνα με τη Samsung, αυτή η νέα δυνατότητα λειτουργεί επί του παρόντος στην εφαρμογή Samsung Messages καθώς και στο Google Messages. Προστατεύει από τις εκμεταλλεύσεις μηδενικού κλικ που λαμβάνουν χώρα κάθε φορά που ο χρήστης παίρνει μια εικόνα στο τηλέφωνό. Ενώ μπορεί οι χρήστες να είναι προσεκτικοί στο άνοιγμα τυχαίων συνημμένων αρχείων, αυτός ο τύπος επίθεσης δεν χρειάζεται να κάνουν κλικ σε τίποτα. Η λήψη μιας εικόνας ή ενός αρχείου μπορεί να είναι αρκετή για να δώσει στους χάκερ πρόσβαση στη συσκευή.

Το Samsung Message Guard παγιδεύει όλα τα εισερχόμενα αρχεία εικόνας όταν τα λαμβάνει το τηλέφωνό και τα απομονώνει από την υπόλοιπη συσκευή. Αυτό αποτρέπει το κακόβουλο λογισμικό από το να αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνό. Αυτές οι παγιδευμένες εικόνες ελέγχονται στη συνέχεια bit προς bit και η Samsung λέει ότι εξουδετερώνει κάθε πιθανή απειλή που κρύβεται στα αρχεία εικόνας πριν προλάβουν να κάνουν κακό. Η εργασία εκτελείται στο παρασκήνιο και δεν χρειάζεται οι χρήστες να ενεργοποιήσουν κάποια ειδική ρύθμιση.

Επί του παρόντος, λειτουργεί σε αρχεία εικόνας PNG, JPG/JPEG, GIF, ICO, WEBP, BMP, και WBMP. Το καλύτερο είναι ότι το Samsung Message Guard θα λειτουργεί σύντομα και σε εικόνες που λαμβάνονται σε εφαρμογές μηνυμάτων τρίτων, όπως το WhatsApp. Άλλα τηλέφωνα και tablet Galaxy που τρέχουν το One UI 5.1 θα αποκτήσουν επίσης τη δυνατότητα αυτή κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.