Άκρως δραματική η κατάσταση της αγοράς το πρώτο τρίμηνο του 2023, με κάθε κατασκευαστή να σημειώνει πτώση πωλήσεων, εκτός της Samsung, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της TrendForce. Εξαιτίας των ισχυρών πωλήσεων της σειράς iPhone 14 η Apple αποτέλεσε τον κορυφαίο πωλητή συσκευών το τελευταίο τρίμηνο του 2022, αν και η Samsung είχε διαθέσει τις περισσότερες μονάδες κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Φυσικά, η Samsung κατάφερε να ξεπεράσει την Apple το πρώτο τρίμηνο του 2023, με όχημα κυρίως τη σειρά Samsung galaxy S23 series. Η εταιρεία πούλησε 61.5 εκ. μονάδες κατά το τρίμηνο αυτό, περίπου 5.5% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενης. Στα πλαίσια του κλίματος της γενικότερης αγοράς, η Oppo, η Xiaomi και η Vivo είδαν τις πωλήσεις να μειώνονται το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η Oppo, η Realme και η OnePlus πούλησαν 26.8 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο, πτώση της τάξεως του 17% σε σχέση με το Q1.

Η Xiaomi, η οποία κατέχει τα Redmi και Poco brands διέθεσε 26.5 εκατομμύρια μονάδες, πτώση κατά 27.4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Εν ολίγοις, πρόκειται για το χειρότερο τρίμηνο από το 2014, όταν οι συνολικές πωλήσεις συσκευών είχαν φθάσει τις 250 εκατομμύρια μονάδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.