Το τμήμα επεξεργαστών της Samsung έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας ακόμα και την κορυφή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Exynos 7420 είναι αυτήν την στιγμή ο πιο δυνατός επεξεργαστής για smartphones της αγοράς. Η εταιρεία φαίνεται τώρα να εργάζεται πάνω σε έναν νέο επεξεργαστή, καθώς μια συσκευή με αυτόν εμφανίστηκε στο Geekbench.

exynos-8890-geekbench

Ο νέος επεξεργαστής εμφανίστηκε μέσα σε μια συσκευή με όνομα Samsung Lucky-LTE ως “universal8890”, που σημαίνει ότι μπορεί να κυκλοφορήσει ως Exynos 8890 και φαίνεται να διαθέτει οχτώ πυρήνες στα 1.38GHz. Η συσκευή όπως θα δείτε παραπάνω έβγαλε αρκετά υψηλό σκορ που πλησιάζει τον Exynos 7420, ο οποίος φτάνει περίπου τους 5200 πόντους στο multi-core. Ο λόγος που μπορεί να φαίνεται πιο αδύναμος, ίσως να είναι ο χαμηλότερος χρονισμός στους πυρήνες. Τέλος, η συσκευή φαίνεται να διαθέτει 4GB RAM.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το GeekBench δεν είναι αλάνθαστο ενώ δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πειραχτεί για να αναφέρει ψεύτικες τιμές. Από την άλλη πλευρά, ο 8890 μπορεί είναι ένα πραγματική chip που απλά δεν έχει δουλευτεί αρκετά ακόμα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ