Skip to content

Samsung κινητά: Η Samsung επιλέγει αυτόματη επανεκκίνηση κάθε 72 ώρες

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
Συγκριτικό μπαταρίας S26 Utra

H Samsung φαίνεται να έχει προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό στη σειρά Samsung Galaxy S26, το οποίο θα προβαίνει σε αυτόματη επανεκκίνηση του smartphone σε περίπτωση που είναι κλειδωμένο για περισσότερο από 72 ώρες. Ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό εντόπισε η ομάδα του Sammy fan, ένα ακόμη δηλαδή χαρακτηριστικό ασφαλείας εκτός από την privacy display για την οποία μιλά όλο το internet το τελευταίο διάστημα.

Παρεμπιπτόντως,εδώ να σημειώσω ότι δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου το σούσουρο που έχει γίνει με την privacy display. Πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό που κάνει την οθόνη να μη φαίνεται όταν την κοιτάς από το πλάι.  Πάμε παρακάτω.

Ο λόγος για το inactivity restart, το οποίο έχει σαν στόχο να αυξήσει την ασφάλεια της smartphone συσκευής ένα χαρακτηριστικό που φαίνεται η Samsung να επιλέγει να ενεργοποιηθεί μέσω του  Security Patch του Φεβρουαρίου.

Samsung επανεκκίνηση 72 ώρες

Αυτό που θα κάνει είναι να προβαίνει σε restart το smartphone, αν αυτό παραμείνει κλειδωμένο και φυσικά ανοιχτό, για 72 ώρες χωρίς δηλαδή να το πειράξεις. Η νέα ρύθμιση βρίσκεται εντός του Security and Privacy μενού και αν δεν ανιχνεύσει ότι υπάρχει προσπάθεια να το ξεκλειδώσεις, θα επανεκκινήσει.

Μόλις το τηλέφωνο επανεκκινηθεί, θα πρέπει να το ξεκλειδώσεις πριν μπορέσεις να λάβεις ειδοποιήσεις για διάφορες εφαρμογές που έχεις, όπως φυσικά και τα ονόματα των εισερχόμενων κλήσεων που έλαβες. Και φυσικά θα χρειαστεί ξανά να πληκτρολογήσεις το PIN της SIM.

Φαίνεται δηλαδή ότι μόλις γίνει η επανεκκίνηση, το τηλέφωνο μπαίνει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο security mode, σταματώντας να εμφανίζει ειδοποιήσεις και εισερχόμενες κλήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και το ίδιο το FBI σε PDF που είχε δημοσιεύσει, χαρακτηρίζει ως security best practice την επανεκκίνηση του smartphone τουλάχιστον μια εβδομάδας.

Εδώ η Samsung φαίνεται ότι εισάγει το νέο χαρακτηριστικό προκειμένου να προστατεύσει τα δεδομένα ακόμη περισσότερο, θωρακίζοντας τα από αγνώστους, αν κρίνει ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει το κινητό σου εδώ και μερικές ημέρες.

Πηγή: sammyfans

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Tags: Samsung
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.