Η Samsung ήδη κοιτάζει προς το μέλλον και συγκεκριμένα στο Galaxy S9, καθώς μια νέα έκθεση από την Aju Business Daily δηλώνει ότι η Samsung Electronics και η Qualcomm βρίσκονται σε συνομιλίες για την ανάπτυξη του Snapdragon 845 που θα τροφοδοτήσει την Galaxy S ναυαρχίδα του 2018.

Ενώ η Samsung ετοιμάζεται να ξεκινήσει την μαζική κατασκευή των νέας γενιάς 10nm chip, δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι τελικά αυτή που θα κατασκευάσει τον Snapdragon 845, αφού και η TSMC είναι επίσης σε εγρήγορση.

Η Samsung φέτος έχει αναλάβει την κατασκευή του Snapdragon 835 στα 10nm, ωστόσο τώρα οι νέες πληροφορίες λένε πως η 2η γενιά chip 10nm θα έρθει με μείωση 15% της ισχύος ή αύξηση της απόδοσης κατά 10%. Η TSMC λέγεται ότι κατασκευάζει όλα τα A11 chipsets της Apple με τη δική της διαδικασία 10nm, το οποίο θα ενσωματωθεί στα επόμενα iPhone.

Ακόμα κι αν η Qualcomm επιλέξει την TSMC αντί της Samsung, η κορεάτικη εταιρεία θα συνεχίσει να απασχολείται με κάτι, αφού θα πρέπει να αναπτύξει και τον δικό της Exynos chipset για το Galaxy S9. Να πούμε πως σε αυτό το σημείο δεν είναι ξεκάθαρο το πώς συγκρίνεται η διαδικασία των 10nm της TSMC με αυτήν της Samsung.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.