Εδώ και καιρό κυκλοφορούν αναφορές ότι η Samsung ετοιμάζεται να λανσάρει έναν νέο αισθητήρα κάμερας για smartphone στα 200MP. Μόλις ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός ανακοίνωσε τους νέους αισθητήρες κάμερας Samsung ISOCELL HP1 και ISOCELL GN5.

Ο ISOCELL HP1 είναι ο πρώτος αισθητήρας εικόνας 200 megapixel με 0,64μm pixel. Από την άλλη, ο ISOCELL GN5 είναι ένας 50 megapixel αισθητήρας και ο πρώτος στον κόσμο με την τεχνολογία εστίασης Dual Pixel Pro σε όλες τις κατευθύνσεις με δύο φωτοδιόδους σε ένα εικονοστοιχείο 1.0μm.

Ο Samsung ISOCELL HP1 διαθέτει μια ολοκαίνουργια ChameleonCell τεχνολογία pixel-binning που χρησιμοποιεί διάταξη δύο προς δύο, τέσσερα επί τέσσερα ή πλήρη pixel, ανάλογα με το περιβάλλον. Μπορεί να τραβήξει βίντεο 8K στα 30fps με ελάχιστη απώλεια στο οπτικό πεδίο.

Ο ISOCELL HP1 συγχωνεύει τέσσερα γειτονικά εικονοστοιχεία για να μειώσει την ανάλυση στα 50MP για λήψη βίντεο 8K χωρίς να χρειάζεται περικοπή ή μείωση της πλήρους ανάλυσης εικόνας. Σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, ο HP1 μετατρέπεται σε αισθητήρα εικόνας 12,5 megapixel με μεγάλα pixels 2,56μm συγχωνεύοντας 16 γειτονικά pixel, ικανά για μεγαλύτερη απορρόφηση φωτός και ευαισθησία, καθώς και για φωτεινότερες και πιο καθαρές φωτογραφίες. Σε φωτεινά εξωτερικά περιβάλλοντα, ο αισθητήρας μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας.

Από την άλλη πλευρά, ο Samsung ISOCELL GN5 είναι ο πρώτος αισθητήρας εικόνας 1.0μm της βιομηχανίας που ενσωματώνει την τεχνολογία Dual Pixel Pro. Είναι μια τεχνολογία αυτόματης εστίασης που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες αυτόματης εστίασης.

Η τεχνολογία τοποθετεί δύο φωτοδιόδους σε κάθε εικονοστοιχείο 1.0μm του αισθητήρα είτε οριζόντια είτε κάθετα για να αναγνωρίζει τις αλλαγές μοτίβου προς όλες τις κατευθύνσεις. Με ένα εκατομμύριο φωτοδιόδους ανίχνευσης φάσης που καλύπτουν όλες τις περιοχές του αισθητήρα, η αυτόματη εστίαση γίνεται στιγμιαία, σύμφωνα με τη Samsung.

Χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη τεχνολογία pixel της Samsung, η οποία εφαρμόζει το Front Deep Trench Isolation (FDTI) σε Dual Pixel. Παρά το μικροσκοπικό μέγεθος φωτοδιόδων, το FDTI επιτρέπει σε κάθε φωτοδίοδο να απορροφά και να συγκρατεί περισσότερες πληροφορίες φωτός, βελτιώνοντας την ικανότητα FWC και μειώνοντας τη διασταύρωση εντός του εικονοστοιχείου.

Η Samsung στέλνει ήδη αισθητήρες ISOCELL HP1 και ISOCELL GN5 σε κατασκευαστές συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε τα πρώτα smartphones με αυτούς τους αισθητήρες κάποια στιγμή αργότερα φέτος ή αρχές του 2022. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η επερχόμενη σειρά Samsung Galaxy S22 να είναι εξοπλισμένη με αυτόν τον νέο αισθητήρα κάμερας των 200 megapixel.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.